logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Czym wysłać do Niemiec ? DPD, UPC, PP ?

makaronmc 23 Cze 2011 17:56 3712 6
REKLAMA
  • #1 9643104
    makaronmc
    Poziom 30  
    Ocena: 239
    Witam

Dostałem mail z zapytaniem od chętnego który chce kupić ode mnie mono-wtrysk, który jest wystawiony na Allegro.

Pytał czy jest możliwość wysłania do Niemiec.

Czym najlepiej to wysłać ? Kurier DHL, DPD, UPC czy może Poczta Polska ?

Korzystać z ubezpieczenia przesyłki?

Już raz wysłałem list z zawartością do Niemiec (bez żadnych polecony) i się rozpłyną w powietrzu ...
  • REKLAMA
  • #2 9643188
    shadow0013
    Poziom 34  
    Ocena: 313
    Korzystać z ubezpieczenia przesyłki, polecony lub za potwierdzeniem, co do czasu przesłania jest podobny kurier lub poczta (czasami szybciej idzie pocztą).
  • REKLAMA
  • #4 9643440
    shadow0013
    Poziom 34  
    Myślę że decyzja czym wysłać i jakie koszty należy zostawić zwyczajowo kupującemu, sprzedawałem parę rzeczy za granicę przedstawiałem kupującemu koszty wysłania przesyłki (parę opcji) wiadomo najtańsza przesyłka wiąże się z możliwością zagubienia przesyłki (decyzja kupującego). Przy rzeczach wartościowych możesz narzucić koszty wysłania paczki (ubezpieczenie, potwierdzenie odbioru). Mniejsze przedmioty można wysłac jako list (taniej).
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #6 9643749
    shadow0013
    Poziom 34  
    Cennik- Link. Przesyłka listowa z zadeklarowaną wartością tam jest wykaz krajów uczestniczących w wymianie listów i (chyba paczek) z zadeklarowaną wartością, faktycznie Niemiec niema na wykazie(pewnie tam nie gubią się przesyłki).
  • #7 17332210
    pablopavo
    Poziom 10  
    upc najlepsze

Podsumowanie tematu

✨ W dyskusji poruszono kwestie dotyczące wysyłki mono-wtrysku do Niemiec. Użytkownicy sugerują różne opcje, takie jak kurierzy (DHL, DPD, UPC) oraz Poczta Polska. Wskazano na znaczenie ubezpieczenia przesyłki oraz wyboru metody dostawy, która może wpłynąć na czas i bezpieczeństwo przesyłki. Użytkownicy zauważają, że tańsze opcje mogą wiązać się z ryzykiem zagubienia przesyłki, a także omawiają różnice w cennikach, zwłaszcza w kontekście przesyłek z zadeklarowaną wartością do Niemiec.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA