logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

AVT 2767 - jak ustabilizować wykresy w programie Winscope?

wiedżmin 25 Cze 2011 01:38 831 3
REKLAMA
  • #1 9647531
    wiedżmin
    Poziom 10  
    Było trochę na temat tego układu. Zmontowałem wg. schematu z tematuAby zobaczyć materiał na tym forum musisz być zalogowany (konkretnieAby zobaczyć materiał na tym forum musisz być zalogowany Po podłączeniu do wejścia audio szumy są delikatne. Program Winscope pokazuje natomiast to co dzieje się w mikrofonie. Po podpięciu oscyloskopu do wejścia mikrofonowego programowi kończy się skala - wykres głupieje. Czy ktoś może mi pomóc z uruchomieniem tego ustrojstwa?
  • REKLAMA
  • #2 9647586
    jdubowski
    Specjalista - urządzenia lampowe
    Ocena: 2807
    wiedżmin napisał:
    Po podłączeniu do wejścia audio szumy są delikatne. Program Winscope pokazuje natomiast to co dzieje się w mikrofonie. Po podpięciu oscyloskopu do wejścia mikrofonowego programowi kończy się skala - wykres głupieje. Czy ktoś może mi pomóc z uruchomieniem tego ustrojstwa?

Tą przystawkę podłączasz do wejścia Line In a nie do wejścia mikrofonowego.
  • REKLAMA
  • #3 9648092
    wiedżmin
    Poziom 10  
    Chodzi o to że próbowałem do obu. W podanym temacie jest kilka poprawek schematu względem oryginału (m. in. zamienione nóżki układu - 2 i 3, 5 i 6). Nie wiem na ile te poprawki są właściwe.
  • #4 9648147
    prezeswal
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 177
    Aby zobaczyć materiał na tym forum musisz być zalogowany
    3.1.16. (14) Publikowanie wpisów zawierających pytanie/zgłoszenie problemu, na które udzielono już poprawnej odpowiedzi. Przed publikacją wpisu Użytkownik zobowiązany jest do sprawdzenia za pomocą wyszukiwarki Forum, czy dany problem był już poruszany.
REKLAMA