pawlos105 napisał: A kable to już zależy, jak chcesz to zainwestuj ale mi się wydaje że to to jest to samo co zwykłe kable głośnikowe jakieś grubsze 4zl/m
...wystrzegaj się tylko wynalazków typu CCA OFC.
CCA to jakieś mieszanki pokryte tylko czystą miedzią. Jeśli kable mają być krótkie - pół biedy. Kumpel mi kiedyś sprzedał (innych nie miał) kilkanaście metrów... Nie jest to ironia - skończyły jako linki do prania. Zwykłe POLSKIE kable głośnikowe tylko
OFC 2,5-4mm (zależnie od długości) powininny wystarczyć. Nie są drogie - faktycznie kilka zł za metr. Mają 99,99% miedzi. Te AQUARIUS-y 99,999%.
Słuchałem tych KLIPSCH REFERENCE RF 52. Duużo basu. Spodziewałem się, że będzie szybszy. Średnich tonów nie mają zbyt wiele. Moim, bardzo subiektywnym zdaniem, przy cichym odsłuchu ta ilość basu jest ok. Przy głośniejszym, dla mnie raczej w stylu buuuu...(bez "m") cyk, cyk, ale bez przesady. Tweeter mają ostry. Słuchałem tego na jakimś nowym Denonie za 3-4kzł, czyli dość przyzwoitym wzmak-u. Fiesty będą moim zdaniem bardziej "cywilizowane", czyli basu mniej, dźwięk "łagodniejszy", zwłaszcza tweetera. Klipsch - e mają swój, nieco estradowy "charakterek"- Fiesty są bardziej "normalne". Dla mnie - Fiesta (plus ewentualnie subwooferek

). Zakładam, że słuchasz w miarę spokojnej muzyki.
The-Wraith napisał: Niestety odsłuch odpada.
Nie ma takiej opcji. Ohajtałbyś sie z dziewczyną której nie widziałeś

?
A na serio... Marzyłem kiedyś o DIY a'la "Compass Dancer 8571". Kiedy ich posłuchałem... nie chciałbyś wiedzieć, co moim zdaniem zagrało lepiej...
Szanuj kasę którą wydajesz - jedź na odsłuch do jakiegoś salonu z własnymi Cd pod pachą, a najlepiej również wzmacniaczem i zobacz co Ci odpowiada.
The-Wraith napisał: Dźwięk stereo mi się podoba ale jednak 5.1 system jakoś zaczyna do mnie przemawiać...
Bardzo mało płyt jest nagranych w 5.1. Moim zdaniem trochę szkoda...
The-Wraith napisał: Macie jakieś propozycje jak sklecić dobre 5.1 z amplitunerem za ok 3000zł (ew. 5.0)??.
Pytanie za 1000pkt. Czy sprzęt musi być nowy? Ze starym różnie może być, to fakt, ale za te pieniądze będziesz miał używki o jedną, nawet dwie klasy wyżej...