logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Ursus C 330 Elektromagnes rozrusznika dobry czy zepsuty?

kamyyl22 04 Lip 2011 16:05 9113 3
REKLAMA
  • #1 9681129
    kamyyl22
    Poziom 2  
    Ocena: 1
    Witam. Mam taki problem ponieważ kiedyś jak dokręcałem kabel od rozrusznika do elektromagnesu urwałem śrubę przy nim to znaczy ułamał się kawałem plastiku.. Pomyślałem więc że to skleję za 3 razem mi się udało;) Sprawdzam na akumulatorze za pomocą kabla i żarówki czy przewodzi prąd jak wcisnę i przewodzi wszystko ok Podpiąłem do ciapka akumulatora i do rozrusznika i ? i nic.. nie działa tzn słychać jak bendix chodzi ale nie kręci wpiąłem kontrolkę na wyjście do rozrusznika i sprawdzam bendix chodzi a żarówka nie świeci czyli nie dostaję prądu na rozrusznik.. odpiąłem rozrusznik zostawiłem kontrolkę wcisłem zapalanie i kontrolka świeci... Co jest nie tak że jak odepnę rozrusznik od Elektromagnesu to prąd przepływa przez niego a jak go podepnę to już do niego nie dochodzi?
  • REKLAMA
  • #2 9681185
    viper555
    Poziom 39  
    Ocena: 2152
    Nie łączy pod obciążeniem , wymień na nowy szkoda Ci zachodu.P
  • REKLAMA
  • #3 9681222
    MARR
    Poziom 17  
    Ocena: 23
    Miałem ten sam przypadek ale w samochodzie, nawet wykręciłem rozrusznik i na sucho chodził idealnie. U Ciebie będzie pewno to co u mnie czyli uszkodzony elektromagnes.
  • #4 9681814
    kamyyl22
    Poziom 2  
    Ocena: 1
    Temat zamykam. Kupiłem nowy, działa bez zarzutu;)
REKLAMA