Witam
Muszę powiedzieć, że mam dość nietypowy problem :? a jest nim niemożliwość identyfikacji typu monitora
Pewnie ten kto to czyta już pokłada się ze śmiechu ale mnie nie jest wcale do śmiechu
ale do rzeczy. Syn znajomej z pracy kupił używany monitor na giełdzie komputerowej a jest nim z zewnątrz Belinea 107065. Dlaczego z zewnątrz ano dlatego że wewnątrz najprawdopodobniej jest jakiś inny model Belinea-i. Na czym opieram swoje przypuszczenia
Na prawie całkowitej niezgodności ze schematem 8O Np. brak płytki audio głośniki w tym modelu powinny być podłączone do gniazd na płycie głównej o oznaczeniu P 803 i P 904 dlaczego powinny
Bo ktoś je przeciął pozostawiając je wewnątrz
Tymczasem według schematu 107065 powinno być P505 (LP), P506 (woofer), P510 (super bass out).
Ale to nie najważniejsze, ważniejszy jest obraz który stracił synchronizację. Spaleniu uległa dioda D344 (oznaczenie na laminacie) na schemacie jej brak. Nie chcę eksperymentować z tym monitorem bo jak już wspomniałem nie jest mój. Może któryś z szanownych czytelników tego forum miał styczność z takim dziwadłem
Proszę o wszelkie sugestie.
Pozdrawiam
Muszę powiedzieć, że mam dość nietypowy problem :? a jest nim niemożliwość identyfikacji typu monitora
Tymczasem według schematu 107065 powinno być P505 (LP), P506 (woofer), P510 (super bass out).
Ale to nie najważniejsze, ważniejszy jest obraz który stracił synchronizację. Spaleniu uległa dioda D344 (oznaczenie na laminacie) na schemacie jej brak. Nie chcę eksperymentować z tym monitorem bo jak już wspomniałem nie jest mój. Może któryś z szanownych czytelników tego forum miał styczność z takim dziwadłem
Pozdrawiam