logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak skonfigurować router Cisco z UPC dla dwóch podsieci?

xenislav 19 Lip 2011 12:04 3171 2
  • #1 9734414
    xenislav
    Poziom 1  
    Witam,

mam taki problem, ponieważ jako jedyny informatyczny w firmie dostałem zadanie, aby skonfigurować router Cisco korzystający z połączenia ADSL UPC. Sęk w tym, że mam dwie podsieci i tutaj nie wiem jak to ugryźć, aby to podzielić na te dwie podsieci.

Z góry dziękuje za info.
  • #2 9738614
    Konto nie istnieje
    Poziom 1  
  • #3 9759189
    alekgora
    Poziom 10  
    Ocena: 1
    Sorki ze sie dolacze do tematu (za malo punktow zeby zaolzyc nowy)

Witam
    wlasnie zainstalowano u mnie pakiet tv,tel i net z upc

tv i tel zostawiam w spokoju bo to dziala ,
    ale mam problem z netem
    dziala mi tylko na jednym kompie i to jesli jest uruchomiona vista oraz polaczenie kablem. Ten sam komp z win 7 nie dziala , inny z xp nie dziala, telewizor sony z internet video tez nie dziala, smartfony po wirelesie tez nie.
    podlaczylem fritza 7270 i tu dziwna rzecz vista kablem chodzi tak jak bezposrednio po wifi nie ale zeby bylo ciekawiej to probowalem wejsc w menu fritza po kablu to sie nie da, po wifi natomiast dziala, z tym ze nie wykrywa polaczenia z netem (mimo iz net hula po kablu podlaczonego do fritza) we frittzu kiedys byla opcja wyboru czy polaczenie ma byc lan czy adsl, ale teraz mi sie nie pojawia mimo iz resetowalem telefonem fritza , ktos ma jakis pomysl bo ja na razie wzywam aster na instalke jak im sie powiedzie to zostane z aster?
REKLAMA