logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Instalacja Windows 7 zatrzymuje się na ekranie startowym - brak postępu

MikeR9 19 Lip 2011 15:10 3636 7
REKLAMA
  • #1 9734994
    MikeR9
    Poziom 11  
    Ocena: 11
    Witam. Mój problem polega na tym, że gdy chcę zainstalować Windows 7 i płyta się normalnie bootuje i wskakuje obrazek od instalacji ale nic dalej się nie dzieję... Mam jedynie kursor myszki, którym mogę poruszać i nic więcej nie ma. Obraz wygląda tak tylko bez tego napisu:
    Instalacja Windows 7 zatrzymuje się na ekranie startowym - brak postępu

Wie może ktoś od czego tak się dzieję?
  • REKLAMA
  • #2 9735009
    Matuzalem

Poziom 43  
    Ocena: 1098
    Albo nośnik (o ile nie tłoczony), albo czytnik. W tym drugim wypadku czasem pomaga kilkukrotne wysuwanie i wsuwanie tacki z płytą.
    Konto firmowe:
    Doradztwo podatkowe
    Wilczyńskiego 25/13, Olsztyn, 10-686
  • REKLAMA
  • #3 9735077
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • #4 9735320
    dexi
    Poziom 29  
    Ocena: 37
    Jesli nośnik był oryginalny to zadzwoń do Microsoftu, by wysłali ci dobry nośnik. Jeżeli możesz to pożycz nośnik z taką samą wersją windowsa od kolegi, lub ściągnij z internetu. Użyj swojego klucza, który otrzymałeś ze swoim zakupionym windowsem. Jeśli nadal będzie problem z instalacją to napisz.
  • #5 9735530
    ergie
    Poziom 28  
    Ocena: 291
    Miałem sytuacje na jakimś amd 2.0Ghz, że czekałem dobre 10 minut, więc może zaczekaj jak koledzy radzą.

p.s. napisz jaką masz wersję home premium, pro, 32, 64 bit? to jak chcesz pomogę Ci załatwić inną płytę, sprawdzisz na innej jak nie pójdzie wersja z odczekaniem...
  • REKLAMA
  • #6 9736043
    MikeR9
    Poziom 11  
    Trochę chyba czytnik jednak sobie nie radził bo za drugim razem wyświetlił się komunikat o sterownikach do napędu CD/DVD, a za trzecim razem poszło już i czekałem jakieś 3-4 minuty. Dzięki wszystkim za pomoc już jadę na nowym systemie tylko czeka mnie wymiana napędu raczej. ;)
  • #7 9736633
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • REKLAMA
  • #8 9737019
    MikeR9
    Poziom 11  
    No tak ale napęd też szwankował także też jest jego wina. Mimo wszystko jeszcze raz wielkie dzięki za pomoc i temat zamykam. ;)

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik zgłosił problem z instalacją systemu Windows 7, który zatrzymywał się na ekranie startowym, nie przechodząc dalej. W odpowiedziach zasugerowano kilka potencjalnych przyczyn, takich jak uszkodzony nośnik instalacyjny lub problemy z napędem CD/DVD. Użytkownicy doradzili, aby poczekać dłużej na rozpoczęcie instalacji, ponieważ w niektórych przypadkach proces może zająć więcej czasu. W końcu, po kilku próbach, użytkownik zdołał zainstalować system, co wskazuje na problemy z napędem, który wymaga wymiany.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA