logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Wyszukiwarka Google przekierowuje na inne strony po usunięciu Babylon

kriger4u 20 Lip 2011 12:30 3871 5
REKLAMA
  • #1 9738081
    kriger4u
    Poziom 10  
    Witam

Mam następujący problem, nie działa mi wyszukiwarka google. Niektóre linki mi działają np do wp lub onet, ale jeżeli wpiszę hasło np. antywirus online lub jakiś program zabezpieczający komputer, wyszuka mi linki do stron, ale jakbym chciał przejść na odpowiednią stronę. To wyszukiwarka przekierowuję mnie z powrotem na swoją stronę czyli google. Kilka razy przekierował mnie na jakieś dziwne strony.
    Wszystko zaczęło się od zainstalowania przez przypadek "babylon" ale odinstalowałem to, a problem pozostał. Przeskanowałem kompa programami BitDfender, mbam, DrWebCureIt i nic. Pokazał mi tylko kilkaset wirusów Win32.Jeefo.A i nic więcej. Niby je usunąłem ale problem pozostał. Poniżej jest Log z Combofix. Proszę o jakieś porady. Z góry dzięki. Pozdrawiam

]wklejto.pl
  • REKLAMA
  • #2 9738103
    Kolobos
    Spec od komputerów
    Ocena: 10460
    Przeskanuj caly dysk przy pomocy cureit ale w wersji livecd, ktora dziala z plyty.
    Nastepnie skan przy pomocy mbam.
    Zrob tez skan przy pomocy: http://downloads.sophos.com/support/cleaners/jeefogui.com

Na koniec daj oba logi z OTL.

Babylon nie ma z tym nic wspolnego. Nie dosc, ze masz jeefo, to jeszcze conficker'a.
  • REKLAMA
  • #3 9741249
    kriger4u
    Poziom 10  
    Witam,

Przeskanowałem kompa cureit LiveCd, jeefosfx, ale problem wystąpił przy skanowaniu mbam oraz OTL. Po kilku sekundach skanowania okno się zamyka i cisza. W menadżerze nie ma ich procesów, jak chcę od nowa je uruchomić to wyskakuje okno z komunikatem Wyszukiwarka Google przekierowuje na inne strony po usunięciu Babylon. Sprawdziłem również czy cureit sobie z tym poradził, ale nie problem nadal istnieje.
  • REKLAMA
  • #4 9741661
    Kolobos
    Spec od komputerów
    Ocena: 10460
    Czy cureit nie wykrywa juz jeefo?
    Zrob tez skan przy pomocy: Kaspersky Rescue Disk

Sciagnij jeszcze raz OTL, ale zapisz pod nazwa otl.com lub otl.scr

Zamknij porty przy pomocy wwdc.exe

Odinstaluj:
    RegTweaker

Utworz CFScript.txt z podana zawartoscia i przeciagnij go na ikone combofix:

Registry::
    [HKLM\~\services\sharedaccess\parameters\firewallpolicy\standardprofile\GloballyOpenPorts\List]
    "7304:TCP"=-
    [-HKEY_LOCAL_MACHINE\System\ControlSet003\Services\iwopa]
    [-HKEY_LOCAL_MACHINE\System\ControlSet003\Services\zwvzswjc]

Driver::
    iwopa
    zwvzswjc

NetSvcs::
    zwvzswjc
    iwopa

File::
    c:\program files\Internet Explorer\speqllm.dll
    c:\windows\system32\speqllm.dll

Po wykonaniu daj log z combofix oraz logi z OTL.
  • REKLAMA
  • #5 9744513
    kriger4u
    Poziom 10  
    No niestety ale OTL nadal nie działa nawet zmieniając rozszerzenie z .exe na .src czy .com. Jedynie mogłem wkleić skrypt do combofix wynik znajduje się tutaj ]Link . cureit usunął win32.jeefo ale problem nadal istnieje.
REKLAMA