logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Lodówka Polar CZN 236 - agregat włącza się na krótko, co robić?

szarlej73 26 Lip 2011 22:09 5991 8
REKLAMA
  • #1 9762526
    szarlej73
    Poziom 9  
    Ocena: 2
    Witam
    jako zupełny amator w tej materii mam pytanie odnośnie w/opisanej lodówki.
    Otóż około miesiaca temu miałem nabijany gaz,nie ukrywam po dość długim okresie mizernego chłodzenia przez lodówke(około pół roku).Wszystko było pięknie przez ten okres ale wczorajszej nocy nagle lodóka przestała mrozić.Agregat włącza sie tylko na kilknasie sekund potem zamiera.Po całym dniu takiej pracy kiedy sprawdziłem aggat dotykajac go dłonia był niemalze gorący.Pytanie jaka może być przyczyna i czy da sie jeszcze uratowac lodówke,jeśłi tak to jakim kosztem.
    Z góry dziękuje za pomoc:))
  • REKLAMA
  • #2 9762554
    LoLek85
    Poziom 28  
    Ocena: 304
    Niech się wypowiedzą fachowcy, ale wg mnie zaciera się sprężarka i prawdopodobnie "fachowiec" spartolił sprawę.
  • REKLAMA
  • #3 9762604
    szarlej73
    Poziom 9  
    LoLek85 A można spieprzyc taka prostą czynność jak nabjanie gazem? Dzieki za podpowiedź juz mam jakis ślad:)
  • #4 9762631
    LoLek85
    Poziom 28  
    Ocena: 304
    Wszystko jest możliwe, ale tak jak mówiłem poczekaj na opinię ekspertów w tej dziedzinie.
  • REKLAMA
  • #5 9764573
    Pafnucy
    Poziom 14  
    Ocena: 21
    Gaz już całkiem uleciał, sprężarka pracowała bez przerwy i zakończyła swój żywot.
  • #6 9764759
    szarlej73
    Poziom 9  
    Hmmm wiesz ona zaraz po włączeniu na chwile zamraża,czuje jak rurki w zamarazarce robią sie lodowate ale trwa to raptem kilkanasie sekund.Potem spreżarka zaczyna buczeć i się wyłącza całkowicie.A gaz był wymieniany jakiś miesiac temu,przy czym przez pół roku wcześniej chłodziła na pół gwizdka,zamrażarnik działal oki.
  • #7 9765242
    lopp
    Poziom 20  
    Ocena: 138
    Przez pół roku pracy na "pół gwizdka" sprężarka zdrowo dostała w kość i teraz po właściwym napełnieniu ( i obciążeniu ) odmówiła dalszej współpracy - to tylko przykładowa wersja.
  • #8 9765490
    szarlej73
    Poziom 9  
    A wiesz moze jaki jest koszt wymiany takiej sprężarki,czy to sie w ogóle opłaca?
  • REKLAMA
  • #9 9766082
    urwisek01
    Poziom 14  
    Ocena: 32
    Panowie!Fachowiec nic nie spartolił.To po prostu padła sprężarka.Gaz ucieka więc wymiana jest bez sensu.A gdy gazu brakowało sprężarka pracowała na luzie.Nie szukajcie dziury w całym.

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Użytkownik zgłasza problem z lodówką Polar CZN 236, która przestała mrozić po niedawnym napełnieniu gazem. Agregat włącza się na krótko, a następnie wyłącza, co sugeruje, że sprężarka może być uszkodzona. W dyskusji pojawiają się opinie, że sprężarka mogła ulec zatarciu z powodu długotrwałej pracy na niskiej wydajności. Użytkownik pyta o możliwość naprawy i koszty wymiany sprężarki, na co odpowiadają uczestnicy, że wymiana sprężarki może być nieopłacalna, zwłaszcza jeśli gaz już uciekł.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA