Witam
Podczas burzy uszkodził mi się telefon Panasonic KX-1000B.
Najpierw sprawdziłem zasilacz - nie działał. Więc zastosowałem zastępczy. Niby działa ale jak podniosę słuchawkę to słychać szumy. Pomyślałem, że nie ma połączenia baza- telefon. Ale gdy zadzwonię na telefon, dzwoni. Jednak po podniesieniu słuchawki chwila szumu. Po kilku sekundach dwa razy piknie i znów dzwoni telefon, bez ponownego dzwonienia.
Rozebrałem bazę, zdjęcia poniżej.
Jakieś pomysły co mam zrobić, sprawdzić?
PS. Wiem, wiem stary telefon, jednak fajnie mi się przez niego rozmawiało i szkoda wyrzucić
Edycja:
Dorzucam trochę fotek słuchawki (na moje oko wszystko jest ok):
Połączenie telefon-baza działa ponieważ gdy wcisnę guzik szukania telefonu słuchawka piszczy czyli jest ok.
Linia też jest ok - router pod nią podpięty działa.
Czyli w telefonie są trzy problemy:
-szumi
-nie można wybrać numeru
-nie można odebrać telefonu
Pozdrawiam Krzysiek
Podczas burzy uszkodził mi się telefon Panasonic KX-1000B.
Najpierw sprawdziłem zasilacz - nie działał. Więc zastosowałem zastępczy. Niby działa ale jak podniosę słuchawkę to słychać szumy. Pomyślałem, że nie ma połączenia baza- telefon. Ale gdy zadzwonię na telefon, dzwoni. Jednak po podniesieniu słuchawki chwila szumu. Po kilku sekundach dwa razy piknie i znów dzwoni telefon, bez ponownego dzwonienia.
Rozebrałem bazę, zdjęcia poniżej.
Jakieś pomysły co mam zrobić, sprawdzić?
PS. Wiem, wiem stary telefon, jednak fajnie mi się przez niego rozmawiało i szkoda wyrzucić
Edycja:
Dorzucam trochę fotek słuchawki (na moje oko wszystko jest ok):
Połączenie telefon-baza działa ponieważ gdy wcisnę guzik szukania telefonu słuchawka piszczy czyli jest ok.
Linia też jest ok - router pod nią podpięty działa.
Czyli w telefonie są trzy problemy:
-szumi
-nie można wybrać numeru
-nie można odebrać telefonu
Pozdrawiam Krzysiek