logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Elemis TV - brak automatycznego strojenia i wyłączania po 4 minutach

Heron 22 Lis 2004 13:15 1143 3
REKLAMA
  • #1 1004067
    Heron
    Poziom 14  
    moj TV juz od jakiegosz czasu zgubil opcje automatycznego strojenia sie(jakos dziwnie sie zachowuje), dziala tylko reczne, no i poza tym mial jeszcze opcje automatycznego wylaczenia sie po 4min od zakonczenia programu lub w przypadku braku programu wyskakiwal niebieski ekran z napisem ze tv wylaczy sie po 4 min, no a teraz nie ma tych opcji. sadze ze odpowiada za to jedna usterka tylko nie wiem gdzie tego szukac bo w telewizorach jakos jeszcze nie grzebalem.
    prosze o pomoc
  • REKLAMA
  • #2 1004157
    GKVIDEO
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 34
    Witam nic nie piszesz o modelu ELEMISA , wydaje mi się że to jest model 5550 jeśli tak to szukaj w OZS (płytka pod kineskopem) usterka w identyfikacji sprawdź chyba T15 lub T10? pozdrawiam G&KVIDEO
  • REKLAMA
  • #3 1005676
    andrzej.ek
    Poziom 20  
    Ocena: 19
    O ile dobrze kojarzę to za napis na niebieskim tle jest odpowiedzialny moduł telegazety, a brak automatycznego strojenia to może przycisk strojenia lub jego wyprowadzenia.
  • #4 1038808
    Heron
    Poziom 14  
    fakt to jest elemis 5550 i wymienilem mu nawet t10, chociaz byl dobry i sprawdzalem chyba reszte co do t15 nie jestem pewien bo w glowie utkwilo mi ze pan wskazywa T12 ale czy to za te dwie usterki odpowiada na pewno jeden tranzystor czy moze padl tez jakis scalak ??
REKLAMA