logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak używać miernika UNI-T UT50C do pomiaru prądu w gniazdku?

voga1 31 Lip 2011 21:47 1415 1
REKLAMA
  • #1 9779976
    voga1
    Poziom 1  
    Witam
    Śle do was owe zapytanie ponieważ na forum nie znalazłem pełnowartościowych odpowiedzi na nurtujący mnie temat oraz dotykający kwestii obsługi tego urządzenia.
    Jestem szczęśliwym posiadaczem tego multimetra, jednak jako osoba rozpoczynająca przygodę z elektroniką nie posiadam żadnej wiedzy oraz doświadczenia w zakresie prądu , dlatego bardzo proszę o wskazanie mi właściwego toru nauki, to znaczy jakie książki wybrać na początek aby zacząć od solidnych podstaw. Aktualnie chciałbym jednak abyście poradzili mi jak ustawić multimetr aby można było na wszystkie sposoby zmierzyć prąd w gniazdku. Czuje, że zagadnienia związane z prądem to moja pasja jednak nie posiadam wzorca który mógłby mi pomóc w tak prozaicznej sprawie jak zagłębienie w magiczny świat fizyki.
    Załączniki: Aby zobaczyć materiał na tym forum musisz być zalogowany
  • REKLAMA
  • #2 9780126
    Artur k.
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 1691
    Kolego, na forum jest setki tematów o tym, jak posługiwać się miernikiem.
    Jedyne co możesz zmierzyć w gniazdku przy pomocy tego przyrządu, to napięcie. Jakakolwiek próba pomiaru innych rzeczy zakończy się uszkodzeniem miernika, a w skrajnym przypadku pożarem (jeśli miernik się zapali).

Regulamin p.3.1.16, p.3.1.17
REKLAMA