Uciekło mi napisać że to manual.
Ciesze się, że doszliśmy wkońcu do porozumienia..
Chociaż powiem szczerze, że przeglądając schemat ACC/MCC do kwietnia 2005 włącznie wychodzi, że zasadza jest taka sama jak do dziś (oczywiście mówie o manualu), i powinno być to tak samo do zmierzenia jak w nowszych autach.
Jak trafi mi się takie stare auto to naprewno je sprawdze..
z drugiej strony odnośnie podawania sterowania wentylatory od ACC i MCC niczym się nie różnią nie mam na myśli obudowy tylko numer części tak więc to są te same wentylatory, sprawdzenie działania podłączając jak pod manuala nie powinno nic uszkodzić.
Co więcej ten sam numer części (silnika) ma stara i nowa wersja nadmuchu. cięgle ten sam numer części bez zmian, czyli nawet nie ma starszej wersji części. od początku nic nie zmienili.
W takim razie rodzi sie pytanie o co w tym wszystkich chodzi, że raz się coś uszkadza a kiedy indzie nie.
Może po prostu podanie +24v na 6pin wentylatora to porostu za dużo....
może kwestia obniżenia napięcia do +22v, a bezpiecznie +12v jako odpowiednik pozycji 2 na pokrętle.
z numeru części i schematów jako, że to ten sam wentylator w wersji ACCi MCC wygląda na to, że układ logiczny wentlatora potrafi dostosować się do instalacji w pojeździe i działa jako PWN na pin-ach 1 i 6 w climatroniku lub napięciowo na tylko na pin 6 w manualu.
Oczywiście wszystkie informacje oparte o Multi.