logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Nokia E66 - brakujące elementy na płycie głównej po zalaniu, klawisze nie działają

rutersik 11 Sie 2011 11:24 2180 5
REKLAMA
  • #1 9813970
    rutersik
    Poziom 11  
    Ocena: 9
    witam mam problem tego typu że nie działają mi klawisze nawigacyjne szczerze nie sprawdzałem czy klawiatura numeryczna działa. Telefon był zalany , umyłem w wanience, wygrzałem go ale to nic nie pomogło, zauważyłem że na płycie brakuje 3 elementów (foto1) i tak samo brakuje paru elementów na taśmie od wyświetlacza(foto dołączę później jak znajdę). I moje pytanko która część na płycie głównej odpowiada za klawisze nawigacyjne i numeryczne i jakich elementów brak ...
    PZD rutersik
    foto 1:
    Nokia E66 - brakujące elementy na płycie głównej po zalaniu, klawisze nie działają
  • REKLAMA
  • #2 9814158
    grubas
    Poziom 40  
    Ocena: 552
    W tym modelu jak nie działa klawiatura na sliderze to przeważnie winna jest taśma.
    Musisz podstawić aby się przekonać.
    A za działanie klawiatury odpowiada filtr.
  • REKLAMA
  • #3 9814272
    rutersik
    Poziom 11  
    Też stawiałem na taśmę ale też nie wiem od czego są te elementy odpadnięte te co są zaznaczone na czerwono na foto bo tel się włącza normalnie uruchamia a klawiatura nie działa no nic zdobędę tamę i napisze co dalej sie dzieje z tel
  • REKLAMA
  • #4 10025489
    rutersik
    Poziom 11  
    witam po przerwie
    wymieniona taśma i nic nie pomogło ... ktoś się spodkał z tym że nie działają mu klawisze nawigacyjne (te pod wyświetlaczem) ????
  • REKLAMA
  • #5 10025524
    grubas
    Poziom 40  
    Ocena: 552
    Gniazdo na płycie do przelutowania ( częsty przypadek ) oraz do wymiany filtr klawiatury.
  • #6 10026062
    rutersik
    Poziom 11  
    Kolego możesz podać gdzie mieści się ten filtr ?
REKLAMA