Witam.
Laptop Medion 97900- po włączeniu przycisku standby słychać na chwilę
wentylator,próbe startu dysku, zapala się dioda od ładowania która zaras gaśnie, świeci dioda stadby.
Dioda od ładowarki nie przygasa więc chyba brak zwarcia nawejściu.
Na samej baterii taki sam efekt.
Po niiżej zdjęcia obrazujące stan pracy laptopa przy uruchamianiu.
Moment uruchomienia.
Praca
Po wyłączeniu
Może, ktoś z was miał już taki przypadek i wie w której części laptopa szukać usterki.
Zauważyłem,że na początku przy zasilaniu z bateri świeciło ładowanie bateri, dioda standby która zaraz zaczeła migać ( słaba bateria ),zostawiłem laptop wpięty do zasilacza i po pewnym czasie znów spróbowałem uruchomić laptopa i dioda od standby już nie migała wnioskuje , że ładowanie baterii działa, więc obwody -układy od wejścia zasilania do baterii powinny być sprawne.
Jakieś wasze sugestie mile widziane : )
Laptop Medion 97900- po włączeniu przycisku standby słychać na chwilę
wentylator,próbe startu dysku, zapala się dioda od ładowania która zaras gaśnie, świeci dioda stadby.
Dioda od ładowarki nie przygasa więc chyba brak zwarcia nawejściu.
Na samej baterii taki sam efekt.
Po niiżej zdjęcia obrazujące stan pracy laptopa przy uruchamianiu.
Moment uruchomienia.
Praca
Po wyłączeniu
Może, ktoś z was miał już taki przypadek i wie w której części laptopa szukać usterki.
Zauważyłem,że na początku przy zasilaniu z bateri świeciło ładowanie bateri, dioda standby która zaraz zaczeła migać ( słaba bateria ),zostawiłem laptop wpięty do zasilacza i po pewnym czasie znów spróbowałem uruchomić laptopa i dioda od standby już nie migała wnioskuje , że ładowanie baterii działa, więc obwody -układy od wejścia zasilania do baterii powinny być sprawne.
Jakieś wasze sugestie mile widziane : )