logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Medion MD41700 - po uruchomieniu przechodzi w stan stand by

krychabytom 27 Sty 2010 14:05 1521 7
REKLAMA
  • #1 7600091
    krychabytom
    Poziom 11  
    Ocena: 1
    Witam.Mam taki problem z laptopem marki Medion,po uruchomieniu go z baterii czy z zasilacza przechodzi od razu w stand by[czuwanie] nie pika bios.Czy jest to prawdopodobne uszkodzenie pamięci czy procesor czy bardziej stawialibyście na płytę główną.Miał już ktoś taki problem??
  • REKLAMA
  • #2 7600106
    ducia
    Poziom 22  
    Ocena: 26
    A świeci kontrolka od ładowania jak podłączysz ładowarkę? Spróbuj odpalić na samym zasilaczu bez baterii bo wygląda tak jakby bateria była dętka i nie ładował.
  • REKLAMA
  • #3 7600168
    krychabytom
    Poziom 11  
    Nie bez baterii właśnie wrzuciłem pod samym zasilaczem też tylko zielona lampka i żółta bez ram tak samo "echo"
  • REKLAMA
  • #4 7600314
    ducia
    Poziom 22  
    Ocena: 26
    Bateria od biosu jakie napięcie? Coś może robić zwarcie.
  • REKLAMA
  • #5 7600433
    krychabytom
    Poziom 11  
    Bateria na mierniku wynosi 3V.Jeżeli zwarcie to cóż to mogło by być?Procesor mógłby to być?Wyschnięta pasta na cegłę aż...

Dodano po 8 [minuty]:

Czy od matrycy może być stand by?? Jest widocznie urwany jeden pin nie od inwertera tylko od matrycy jeżeli tak to gdzie go podpiąć daje zdjęcie mi się wydaję że pod 4 pin dolny od prawej strony
    Załączniki:
    • Medion MD41700 - po uruchomieniu przechodzi w stan stand by IMG00054.JPG (590.44 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • #6 7601886
    krychabytom
    Poziom 11  
    Wygrzałem mostek i grafikę i teraz pojawia się zielone światełko,mrugnie podświetlenie matrycy potem się przełącza na stan czuwania co z tym mam zrobić do kosza czy co?Podłączyłem zasilacz kiedy nic nie nacisnołem słychać lekkie piszczenie po naciśnięciu power już go nie słychać [spadek napięcia].Bez schematu to sobie można ale mógłby mi ktoś coś doradzić czy czekać na zbawienie?? ahh
  • #7 7608037
    krychabytom
    Poziom 11  
    Dzisiaj tak z nudów odłączyłem sam procesor i ramy i odziwo dalej są te diody podświetlone zielona i żółta ale normalnie ładuje teraz baterie oraz po naciśnieciu przycisku power wentylator pracuje normalnie czy to wina procesora? czy jest tu ktoś na forum kto wogóle czyta posty?Mam nadzieje że ktoś odpisze a nie będę czekał i czekał i czekał ...brrr ale zimno na dworzu
  • #8 7632077
    krychabytom
    Poziom 11  
    Dobra,wyższa szkoła jazdy.Jakich napięć szukać na tej płycie głównej zaczynając że na zasilaczu jest 19.14V a po uruchomieniu bez wszelkich podzespołów,sama płyta główna jest 19.10V czy to może oznaczać że jest sprawna?Wątpię od czego zacząć.Pomógł by mi ktoś mi ?

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik zgłasza problem z laptopem Medion MD41700, który po uruchomieniu przechodzi w stan czuwania, nie emitując dźwięków BIOS. W odpowiedziach sugerowane są różne przyczyny, w tym uszkodzenie baterii, płyty głównej, procesora oraz pamięci. Użytkownik sprawdził napięcie baterii BIOS, które wynosi 3V, oraz próbował uruchomić laptopa bez pamięci RAM i procesora, co nie przyniosło poprawy. Pojawiły się również sugestie dotyczące zwarcia oraz stanu matrycy, a także pomysły na dalsze diagnozowanie, takie jak pomiar napięć na płycie głównej. Użytkownik wygrzał mostek i grafikę, co spowodowało pojawienie się zielonego światełka, ale laptop nadal przechodzi w stan czuwania.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA