logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Firefox blokuje dodawanie filmu z YouTube na stronę - jak to obejść?

asia6153 15 Sie 2011 22:14 4522 9
REKLAMA
  • #1 9828645
    asia6153
    Poziom 9  
    Mam problem. Wiem jak wstawia się film z youtube na blog, jednak przy końcu wszystkich czynności, które trzeba wykonać, Firefox blokuje mi to okno z youtube, które chcę dodać i w rezultacie z dodania filmu nici. :cry: Próbowałam bawić się opcjami Firefoxa, ale bezskutecznie. Proszę, pomóżcie! Co mam zrobić, żeby dodawanie okna z filmem nie było blokowane?
  • REKLAMA
  • #2 9828894
    piterus99
    Poziom 43  
    Ocena: 327
    Wytłumacz proszę dokładnie w jaki sposób chcesz to robić.
    W wordpress dla przykładu, pisze się w treści notatki [youtube]http://linkdoyoutube[/youtube] i po prostu działa.
    Tak więc skopiuj adres filmu, wklej go do notatki i opisz go tymi tagami.
  • REKLAMA
  • #3 9829872
    asia6153
    Poziom 9  
    Niestety, ten sposób też nie działa...

Więc opiszę tak jak to robiłam na początku. Mam bloga na WP. Chodzi o ten z domeną bloog.pl.

Gdy już jestem przy konkretnym filmie na youtube, który chcę wstawić, klikam "udostępnij", a następnie "umieść". Pojawia się kod np:

.
    Potem przechodzę do mojego bloga, w pole edycji notki i klikam "edytuj źródło html". Pokazuje się wtedy w nowym oknie notka w wersji html. Wklejam tam powyższy kod z youtube i wygląda to tak:
    <p>Próbuję dodać film.</p>
    <p> </p>

Klikam w tym samym oknie "aktualizuj" i teoretycznie wszystko powinno być już ok, ale nie jest. Okno się zamyka, a w lewym dolnym rogu przeglądarki Firefox pojawia się napis "zatrzymano". A filmu w notce jak nie było tak nie ma...
  • REKLAMA
  • #4 9829892
    hermes-80
    Poziom 43  
    Ocena: 740
    A nie ma innej przeglądarki na świecie jak tylko FF ??
  • #5 9829943
    asia6153
    Poziom 9  
    No jasne, że są. Próbowałam robić to samo w Internet Explorer. Też się blokowało. A bez przesady, po co mi jeszcze milion innych przeglądarek? Skoro na co dzień Firefox spokojnie wystarcza i to chyba pierwszy raz, żebym miała jakikolwiek z nim problem, którego rozwiązanie przypuszczam wcale nie jest trudne, ale trzeba wiedzieć co i jak, stąd moje pytanie na forum. :)
  • #6 9830805
    Konto nie istnieje
    Poziom 1  
  • #7 9830839
    asia6153
    Poziom 9  
    Próbowałam, tyle, że ten wpis był dodany dosyć dawno i od tamtej pory zmieniło się chyba trochę na bloogu i nie ma już takiej opcji: "pokaż więcej opcji". A co za tym idzie dalszych kroków też nie mogę wykonać. :(

Ale problem nie tkwi w metodzie dodawania na 100%. Przed chwilą spróbowałam dodać film z Wrzuty i wstawia się normalnie, tylko Youtube jest blokowany...
  • #8 9853537
    asia6153
    Poziom 9  
    Bardzo, bardzo, bardzo Was proszę o pomoc... :)
  • REKLAMA
  • #9 9906735
    asia6153
    Poziom 9  
    Naprawdę nikt nie pomoże? :cry:

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik ma problem z dodawaniem filmów z YouTube na bloga na platformie bloog.pl przy użyciu przeglądarki Firefox. Po wklejeniu kodu z YouTube do edytora HTML, okno się zamyka, a film nie jest dodawany. Użytkownik próbował różnych metod, w tym korzystania z Internet Explorera, ale problem nadal występuje tylko z YouTube. Inni uczestnicy dyskusji sugerują sprawdzenie ustawień blokowania wyskakujących okien w Firefoxie oraz dodanie wyjątków dla witryn, które mają być dozwolone.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA