logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Wyjazd do Anglii autem zarejestrowanym na jednego z rodziców

danieltorba 18 Sie 2011 09:15 3412 8
REKLAMA
  • #1 9836159
    danieltorba
    Poziom 10  
    Ocena: 11
    Witam, chcialem sie zorientować czy muszę biegać i załatwiać jakieś zaświadczenie które upoważnia mnie do kierowania pożyczonego samochodu, czyli samochodu mojej matki, którym chce dojechać do Anglii. Mogą mnie spotkać jakieś problemy podczas przejazdu przez kilka państw ? Wydaje mi się że jeżeli nazwisko moje i mojej matki jest takie samo to nie powinno być problemów ale wolę zapytać bo może ktoś się orientuje.
  • REKLAMA
  • #2 9836411
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • #3 9836422
    danieltorba
    Poziom 10  
    ubezpieczenie wazne w calej europie, czyli tylko podstawowe dokumenty które potrzebne są również do codziennego poruszania sie, w takim razie dzieki za odpowiedź
  • REKLAMA
  • #4 9844653
    danieltorba
    Poziom 10  
    Na innych forach dowiedzialem sie ze jednak nie moge sie poruszac pozyczonym autem, np. podczas wyjazdu do Anglii, jest ktoś jeszcze kto się orientuje ?
  • #5 9844668
    Błażej
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 3624
    A niby czemu? Czym to argumentowali? Ewentualnie zabierz ze sobą potwierdzone upoważnienie.
  • #6 9844705
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • REKLAMA
  • #7 9844709
    Błażej
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 3624
    Jeździłem po Holandii autem, którego byłem drugim współwłaścicielem. Nawet brało udział w stłuczce i trzeba było protokół pisać. Najmniejszych problemów. Ważne, by dokumenty były w porządku, ubezpieczenia opłacone.
  • REKLAMA
  • #8 9844765
    danieltorba
    Poziom 10  
    ok, dzieki za odpowiedzi :)
    jade we wrześniu to sie przekonam na własnej skórze czy nie ma problemów :D
  • #9 9845568
    Taenia_Saginata
    Poziom 31  
    Ocena: 111
    Nas tylko przy zjeździe z promu pytali czy tata wie, że auto wzięliśmy. Żadnych problemów.

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik pyta o konieczność posiadania upoważnienia do prowadzenia samochodu zarejestrowanego na matkę podczas podróży do Anglii. Odpowiedzi wskazują, że ważne są dokumenty takie jak ubezpieczenie, dowód rejestracyjny oraz przegląd techniczny. Ubezpieczenie powinno być ważne w krajach europejskich. Wiele osób potwierdza, że nie napotkało problemów z prowadzeniem pojazdu zarejestrowanego na inną osobę, pod warunkiem, że dokumenty są w porządku. Zaleca się zabranie potwierdzenia upoważnienia oraz upewnienie się, że właściciel pojazdu jest świadomy wypożyczenia auta.
Podsumowanie wygenerowane przez AI na podstawie treści dyskusji.
REKLAMA