Nieszczęsna Amica stała się problemem, zablokowany zawór przesterowania spowodował rozsypanie triaka. upalenie rezystorów 330 om i 10 kom. Niby wymieniłem, ale efekty mizerne, gdzieś po około 30 sekundach, zawór przełącza się na zraszanie i mu to już zostaje, dopiero całkowite wyłączenie 230V pozwala na chwilowy powrót do stanu wyjściowego i wypompowanie wody.
Przy okazji gdzieś mi drgnęła ręka przy pomiarach napięć i zwarłem kondensator w przetwornicy( 10uF/400V), co jeszcze oprócz mostka prostowniczego, rezystora 8,2 oma i wypalonej ścieżki mogło się stać.
Ktoś pisał, że można zastosować płytki elektroniki bez zraszania, a czy jest możliwe zastosowanie programatorów od serii PA czy PB?
Przy okazji gdzieś mi drgnęła ręka przy pomiarach napięć i zwarłem kondensator w przetwornicy( 10uF/400V), co jeszcze oprócz mostka prostowniczego, rezystora 8,2 oma i wypalonej ścieżki mogło się stać.
Ktoś pisał, że można zastosować płytki elektroniki bez zraszania, a czy jest możliwe zastosowanie programatorów od serii PA czy PB?