logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Czy ruszające się gniazdo ładowania w Acer Aspire One D255 podlega gwarancji?

Pocieszny 21 Sie 2011 18:36 4092 7
REKLAMA
  • #1 9847925
    Pocieszny
    Poziom 38  
    Ocena: 261
    Moja dziewczyna kupiła 2 miesiące temu netbooka Acer Aspire One D255. Ostatnio zaczęło się ruszać gniazdo ładowania. Laptop jest używany tylko w domu i w sumie tylko do przeglądania internetu i filmów. O żadnym "dojeżdżaniu" go nie ma mowy. Teraz moje pytanie: czy serwisy uznają na gwarancji takie ruszające się gniazda? Bo szkoda wysyłać na pół miesiąca albo więcej jak ma się okazać, że tylko unieważnili gwarancjęalbo coś :|
  • REKLAMA
  • #2 9847934
    marcin19912305
    Poziom 14  
    Ocena: 24
    Zrobić muszą po potem będą jazdy z grzejącym się gniazdem...
  • REKLAMA
  • #3 9848114
    Pocieszny
    Poziom 38  
    To jest tylko Twoje zdanie czy wiesz, że tak robią? Pytam o takie coś, bo nie jestem pewien co serwis z tym zrobi. Różne nieciekawe rzeczy już widziałem.

Pracuję w serwisie telefonów i wcale mnie to nie cieszy, gdy muszę unieważnić komuś gwarancję za np. wyrwane z padami z płyty gniazdo USB (zresztą jak nie ja to zrobię, to zrobi to inny serwis). W sumie jak odpadnie tylko gniazdko, a pady są na miejscu, to jest jeszcze ok, bo da się przylutować i z gwarancją nie ma problemów.

Wszelkie gniazdka powinny być montowane na elastycznej taśmie i byłoby po takich problemach. W razie uszkodzenia wymienia się tasiemkę z gniazdkiem i jest ok. Miałoby to większą elastyczność i może by się gniazda nie wyrywały.
  • #4 9848286
    adamadi33
    Poziom 43  
    Ocena: 251
    Najpierw to dało by się zadzwonić do danego serwisu i zapytać czy gwarancja
    w takim przypadku będzie uwzględniona.
  • REKLAMA
  • #6 9849305
    Vogelek23
    Poziom 34  
    Ocena: 84
    zenobeusz napisał:
    Wszelkie gniazdka powinny być montowane na elastycznej taśmie i byłoby po takich problemach.

Akurat w tym modelu gniazdo jest właśnie na przewodach, a nie wlutowane w płytę. Czyli jednak "dojeżdżanie" jakieś było...?

Czy ruszające się gniazdo ładowania w Acer Aspire One D255 podlega gwarancji?
  • REKLAMA
  • #7 9849494
    Pocieszny
    Poziom 38  
    Może tylko jakieś przypadkowe szarpnięcie za kabel i tyle, bo raczej nikt nie rzuca tym laptopem :) Skoro to złącze jest na kablu to fajnie. Martwiłem się, że przestanie działać za jakiś czas, jeżeli byłoby wlutowane w płytę. A może ono normalnie powinno mieć taki lekki luz?
  • #8 9849549
    Vogelek23
    Poziom 34  
    Ocena: 84
    zenobeusz napisał:
    A może ono normalnie powinno mieć taki lekki luz?

Jeśli luz jest rzeczywiście niewielki, to jest dopuszczalny i nie oznacza usterki.

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik pyta, czy ruszające się gniazdo ładowania w netbooku Acer Aspire One D255 podlega gwarancji. W odpowiedziach pojawiają się różne opinie na temat traktowania takich usterek przez serwisy. Wiele osób wskazuje, że mechaniczne uszkodzenia często są uznawane za winę użytkownika, co może prowadzić do unieważnienia gwarancji. Zauważono, że w modelu D255 gniazdo jest na przewodach, co może zmniejszać ryzyko uszkodzenia. Użytkownicy sugerują, aby skontaktować się z serwisem w celu potwierdzenia, czy konkretna sytuacja będzie objęta gwarancją. W przypadku niewielkiego luzu w gnieździe, może to być normalne i nie oznaczać usterki.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA