logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak zameldować słuchawkę Gigaset 2000S do bazy 2010? Szukam instrukcji po polsku

sqbi 25 Lis 2004 22:25 2749 12
REKLAMA
  • #1 1013490
    sqbi
    Poziom 11  
    Mam pilne pytanie? jak mogę zameldować słuchawkę gigaseta 2000s do bazy 2010 ?? szukałem wszędzie instrukcji ale znalazłem po angielsku,za pomoc dzięki
  • REKLAMA
  • #2 1013653
    ati
    Poziom 16  
    Ocena: 15
    wyłącz słuchawke wciśnij na bazie zielony przycisk i tzymaj aż usłyszysz pikanie (około 10sek) włącz teraz słuchawke trzymając przycisk "1" wpisz "0000"potwierdź krzyżykiem czekaj aż na wyświetlaczu pojawi sie kolejny numer słuchaki wybierz jeden z nich z klawiatury i już dzwonisz :)
  • #3 1014640
    sqbi
    Poziom 11  
    tak zrobiłem po wprowadzeniu 0000 jest pewna przerwa a następnie migają takie paski ( -------- ) czy trzeba jakoś zresetować poprzednie ustawienia albo coś w tym rodzaju ??
  • REKLAMA
  • #5 1014875
    sqbi
    Poziom 11  
    sprawdziłem ta stronkę ale nic mi nie pomogła.a jak sprawdzić np.kod bazy i słuchawki lub je zresetować do ustawień fabrycznych ?
  • #6 1014925
    ati
    Poziom 16  
    Wciśnij na bazie zielony przycisk i trzymaj teraz włącz zasilacz do sieci czekaj az dioda zielona zacznie mrugać , jak przestanie to puść i juz masz ustawienia fabryczne w bazie PIN 0000 teraz melduj słuchawke.
  • REKLAMA
  • #7 1015352
    sqbi
    Poziom 11  
    dzięki tak zrobiłem lecz dalej bez zmian może słuchawka ma jakiś inny kod lub blokade ?? da się to jakoś sprawdzić ?? Nie wiem czy to ważne ale kiedy trzymam przycisk 1 a następnie włączam odpala się słuchawka ale jedynka nie znika.Tylko za jedynką miga ( _ ) i wpisując kolejne cyfry 0000 zatwierdzam # kończy się miganiem takich znaków ( - - - - - - )
  • #8 1015970
    jaco777
    Poziom 24  
    Ocena: 29
    Spróbuj podczas włączania słuchawki przytrzymać klawisz 2, 3 lub 4. Nie powinno tak być, ale może słuchawka jest już do czegoś zameldowania i nie chce się tak łatwo wymeldować. Ta 1 i te moje 2, 3,4 to po prostu kolejne numery stacji bazowych do których słuchawka może być zameldowana. Spróbuj na innym numerze i odpisz.
  • REKLAMA
  • #9 1016005
    sqbi
    Poziom 11  
    dalej tak samo się zachowuje nawet z 2,3 i 4 :(
  • #10 1016093
    ati
    Poziom 16  
    jaco777 napisał:
    Spróbuj podczas włączania słuchawki przytrzymać klawisz 2, 3 lub 4. Nie powinno tak być, ale może słuchawka jest już do czegoś zameldowania i nie chce się tak łatwo wymeldować. Ta 1 i te moje 2, 3,4 to po prostu kolejne numery stacji bazowych do których słuchawka może być zameldowana. Spróbuj na innym numerze i odpisz.

To niema znaczenia jezeli masz na wyświetlaczu co piszesz to jest OK pin słuchawki niema znaczenia przy meldowaniu musisz podać pin bazy prawdopodobnie jest jakieś uszkodzenie np. w torze nadawczym słuchawki lub bazy. Jesli masz możliwość to sprubuj zameldować jakąś inną słuchawke lub swoją do innej bazy bedziesz wiedział co jest uwalone.
  • #11 1018872
    sqbi
    Poziom 11  
    Właśnie udało mi się sprawdzić słuchawkę i bazę okazało się, że słuchawka jest ok. działa z inną bazą, ale za to baza nie chce działać ani z moją ani z drugą sprawną słuchawką. Zastanawia mnie jedna rzecz, kiedy melduje słuchawkę do mojej bazy wygląda, że słuchawka widzi bazę, ale nie może się zalogować.Dokładniej wygląda to tak baza zaczyna pikać następnie odpalam słuchawkę wprowadzam 0000 zatwierdzam # czekam no i po chwili mrugają te kreski, jak skończą mrugać w tym samym czasia przestaje pikać baza???
  • #12 1019630
    W.Wojtek
    Specjalista od telefonów
    Ocena: 430
    No to zrób wreszcie porządny reset bazy!!
    Wyjmij sieć odczekaj 30 sek wcisnij i trzymaj page włacz sieć, trzymaj aż skończy migac i wtedy puśc page. (zacznie migac po chwili i gdy dkończy to nie trzymaj dłużej bo bez resetu przejdzie w tryb meldowania!)
    Wyjmij sieć i odczekaj 30 sek!
    Potem spokojnie wsadż sieć i po 30 sek wprowadzw tryb meldowania.
    Jak dalej nie melduje to znaczy że jest do du..żej naprawy lub do wyp..uszczenia do śmieci.
    WW
  • #13 1021510
    sqbi
    Poziom 11  
    zrobiłem reset chyba konkretny bazy za pomocą W.Wojteka no i wszystko ruszyło za co bardzo dziękuje oraz ati i jaco 777 wam też. Żałuję że dzieli nas taka odległoś bo postawił bym piwo :sm21: cały portal jest :spoko:

Podsumowanie tematu

✨ Dyskusja dotyczy problemu zameldowania słuchawki Gigaset 2000S do bazy Gigaset 2010. Użytkownik poszukiwał instrukcji w języku polskim i próbował standardowej procedury: wyłączenie słuchawki, przytrzymanie zielonego przycisku na bazie do sygnału dźwiękowego, włączenie słuchawki z przytrzymanym klawiszem "1", wpisanie kodu PIN "0000" i potwierdzenie. Pojawiały się jednak migające kreski i brak połączenia. Sugerowano próbę meldowania na innych numerach stacji bazowych (klawisze 2, 3, 4) oraz resetowanie ustawień fabrycznych bazy poprzez przytrzymanie przycisku page podczas podłączania zasilania, aż dioda zacznie i przestanie migać. Po wykonaniu pełnego resetu bazy problem został rozwiązany i słuchawka poprawnie się zameldowała. Wskazano, że problem mógł wynikać z uszkodzenia bazy lub konieczności jej resetu do ustawień fabrycznych. Zalecano także testowanie słuchawki z inną bazą oraz innych słuchawek z tą bazą w celu diagnozy.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA