logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Samoczynne wylaczanie PC,bledy po formacie 12 h jendostki centralnej

Aronik88 24 Sie 2011 20:00 1169 5
REKLAMA
  • #1 9858813
    Aronik88
    Poziom 2  
    Witam
    Mam wielki problem wczoraj dostalem zamówiona nowa jednostke centralna o nastepujacych parametrach
    Procesor
    INTEL PENTIUM DUAL CORE E5700
    z taktowaniami 2 x 3.0 GHz 2MB Cache FSB 800MHZ technologia 45nm - wersja BOX
    z oryginalnym chłodzeniem Intela

płytą główną MSI G41M-P26

zasilacz 420W silent 12CM FAN PFC/EMI

Karta Graficzna Intel GMA X4500, Microsoft® DirectX® 10,
    wielkość pamięci współdzielonej 1GB

Wszystko ładnie pięknie zaczynam instalowac na dysk twardy Windowsa XP po czym instaluje wszelkiego rodzaju sterowniki ktore dostałem na 1 płytce DVD zainstalowalem wszystko co tam bylo wiec nie ma tu możliwości ominięcia czego kolwiek poniewaz robilem to 3 krotnie + 3 krtonie format i ciagle mam następujące problemy nie wiem jak je moge rozwiazac :

Przy logownaiu juz do windowsa jako 1 na pulpicie wyskakuje mi komunikat
    "Controller Not Found Error"
    No SiL Controller was found in the sytem

Obraz na monitorze mam rozmazany w polowie monitora z gory na doł lecz sterowniki wszytkie sa zainstlaowane

Ciagle crashuje sie gg i firefox z bledami a jak je zamykam komputer mi sie samoczynnie resetuje jesli crasha mi nie wyskoczy to komputer ciagle chodzi
    Na starej jednostce predkosc pobierania mialem od 700-900 kb/s a na tym co teraz posiadam spadla ona do 100-150 kb/s z netem to nie ma nic wspolnego poniewaz dzownilem do fimy i u nich wszystko wporzadku
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #3 9859004
    Aronik88
    Poziom 2  
    W Biosie nie jest rozmazany tylko po zaladownaiu Windowsa widac to
  • REKLAMA
  • #4 9859009
    artaa
    Poziom 43  
    Ocena: 1689
    Przed pierwszym zainstalowaniem sterowników z DVD pewnie też jest dobrze?
  • REKLAMA
  • #5 9860273
    Aronik88
    Poziom 2  
    Właśnie ze w tym problem ze nie wiem jak bylo przed formatem poniewaz komputer ma zaledwie 1,5 dnia a jedyne co w nim jest stare to dysk twardy z mojej starej stacji wiec format był tylko i wyłącznie po to by usunac starego windowsa i stare sterowniki ktore służyły do obsługi starej stacji.A gdy zainstalowalem odpowiednie sterowniki by nowa dzialala to dzieja sie właśnie takie cuda
  • #6 9861931
    artaa
    Poziom 43  
    Ocena: 1689
    Aronik88 napisał:
    A gdy zainstalowalem odpowiednie sterowniki by nowa dzialala to dzieja sie właśnie takie cuda

Czyli bez tych sterowników z DVD, było dobrze po formacie, na wbudowanych w XP sterownikach?
REKLAMA