logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

GTX 460 - brak wykrywania karty po instalacji nowych sterowników NVIDIA

tazus 29 Sie 2011 23:37 7637 34
REKLAMA
  • #31 9883015
    makkak
    Poziom 19  
    Ocena: 16
    Sprawdź czy dodatkowe zasilanie do karty masz podłączone, bo jeśli nie podłączyłeś to mogą się dziać dziwne rzeczy.
  • REKLAMA
  • #32 9888812
    cliner
    Poziom 15  
    Ocena: 5
    makkak napisał:
    Sprawdź czy dodatkowe zasilanie do karty masz podłączone, bo jeśli nie podłączyłeś to mogą się dziać dziwne rzeczy.
    W pełni się zgadzam tryb 3D nieosiągalny i karta robi na 1/2 możliwości.
  • REKLAMA
  • #33 9891965
    tazus
    Poziom 9  
    Ocena: 2
    tylko, że ona chodziła. Pisałem już, że te sterowniki się zepsuły dopiero po tym jak chciałem zaktualizować tamte.

Czy może być tak, że po wybraniu złych sterowników(np wybrałem na stronce win 64 bit a miałem 32 bit) to to może byc przyczyną?

Dodano po 9 [minuty]:

są podłączone obydwa molexy
  • REKLAMA
  • #34 9897929
    cliner
    Poziom 15  
    Ocena: 5
    tazus napisał:
    tylko, że ona chodziła. Pisałem już, że te sterowniki się zepsuły dopiero po tym jak chciałem zaktualizować tamte.

Czy może być tak, że po wybraniu złych sterowników(np wybrałem na stronce win 64 bit a miałem 32 bit) to to może byc przyczyną?

Dodano po 9 [minuty]:

są podłączone obydwa molexy
    Należy stosować sterowniki przeznaczone dla danego systemu operacyjnego,w tym może być problem.Ściągnij właściwe i przeinstaluj.
  • #35 9907795
    tazus
    Poziom 9  
    Ocena: 2
    myślisz, że nie próbowałem?

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik zgłasza problem z kartą graficzną NVIDIA GeForce GTX 460, która przestała być wykrywana po zainstalowaniu nowych sterowników ze strony NVIDIA. Po próbach reinstalacji systemu Windows 7 oraz sterowników, karta nadal nie działa poprawnie. Użytkownik podejrzewa, że może mieć wersję GTX 460 SE, co może wpływać na kompatybilność sterowników. Forumowicze sugerują odinstalowanie wszystkich sterowników, użycie narzędzi do identyfikacji karty, takich jak GPU-Z, oraz sprawdzenie, czy karta jest prawidłowo zasilana. Wskazują również na konieczność pobrania odpowiednich sterowników zgodnych z systemem operacyjnym (32-bit lub 64-bit) oraz na sprawdzenie ustawień BIOS.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA