logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

NVidia - System nagle przestał wykrywać kartę graficzną

Blajd 09 Kwi 2016 19:36 2676 4
REKLAMA
  • #1 15591982
    Blajd
    Poziom 8  
    Ocena: 1
    Podczas grania komputer zawiesił się, poczekałem chwilę mając nadzieję, że da radę bez resetu ale niestety bez skutku. Po resecie komputer włączył się, ale obrazu brak. Podpiąłem monitor do zintegrowanej grafiki, włączyłem menedżer urządzeń, okazało się że system nie widzi grafiki(mimo, że nic z nią nie robiłem) otworzyłem komputer, wiatraczki karty graficznej się kręcą. Próbowałem przeinstalować sterowniki, ale przy próbie wyskakuje błąd "ten sterownik graficzny nie mógł odnaleźć zgodnego sprzętu graficznego.

Specyfikacja:
    GPU: NVIDIA GeForce GTX 460 (768 MB)
    zasilacz: Chieftec CTG-500-80P (500 W)
    płyta główna: MSI B85M-43G
    CPU: INTEL i5-4570(_at_)3.20 GHz
    System: Windows 10
  • REKLAMA
  • #2 15592037
    Michalxd1232
    Poziom 13  
    Ocena: 12
    A próbowałeś na innym komputerze sprawdzić?
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #4 15592174
    310artur
    Poziom 43  
    Ocena: 670
    Wygląda na nagłą śmierć grafiki ale niedawno szamani donieśli o wskrzeszaniu takich:
    https://www.elektroda.pl/rtvforum/topic3185989.html

Warto też ją wyjąć ze slotu i zresetować BIOS, uruchomić PC (starczy do BIOSu), wyłączyć zamontować kartę w slot znów zresetować BIOS i włączyć PC.

Jak nadal nic to pozostanie zabrać kartę do kolegi i sprawdzić w innym PC.
  • #5 15592244
    Blajd
    Poziom 8  
    Ocena: 1
    310artur napisał:
    Warto też ją wyjąć ze slotu i zresetować BIOS, uruchomić PC (starczy do BIOSu), wyłączyć zamontować kartę w slot znów zresetować BIOS i włączyć PC.
    nieświadomie podczas szukania co się mogło zepsuć zrobiłem mniej więcej to co napisałeś i działa,ale i tak dzięki za podpowiedź :D
REKLAMA