logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Forum dvhk.pl działa? Czy ktoś wie co się stało z forum?

lextor1 03 Wrz 2011 16:02 38804 43
REKLAMA
  • #1 9891507
    lextor1
    Poziom 2  
    witam
    czy ktoś wie co się stało z dvhk?
    przez jakiś czas były jakieś problemy będące "pod kontrolą"
    Kontaktuj się z ogłoszeniodawcą poprzez Prywatną Wiadomość (ikonka PW).
  • REKLAMA
  • #2 9891604
    goldi74
    Poziom 43  
    Ocena: 1533
    Napisane jest na stronie:

Sehr geehrte Kunden,
    leider muß mussten wir heute feststellen, daß unsere Server
    gehacked wurden und die Daten beschädigt sind.
    Ob und wenn ja, in welchem Umfang wir die Daten wieder restaurieren können,
    Ist zur Zeit nicht abzusehen.
    Bitte setzen Sie sich mit Ihrem Support in Verbindung

Dear Customers,
    unfortunately our servers were hacked and the data is harmed.
    we are not sure if we can restore the data.
    Please contact your support.
    Viele Grüße
    Best Regards
  • #3 9891993
    bony-b
    Poziom 11  
    Niby serwery padły ale dlaczego?? Może problem techniczny albo atak grupy konkurencyjnej ;)
  • #4 9892123
    bmserwis
    Poziom 36  
    Ocena: 200
    ...our servers were hacked...

Co tu jest niezrozumiałego?
  • #5 9892179
    goldi74
    Poziom 43  
    Ocena: 1533
    Tłumaczenie:

*Dear* Klienci, niestety nasze serwery były *hacked* i dane jest pokaleczone. My nie jesteśmy pewnien jeżeli możemy odtwarzać dane. Sprawiać przyjemność (proszę) kontaktują się z waszym poparciem. *Viele* *Gr*üß*e* Lepsze Spojrzenia (sympatia) :D
  • #6 9892629
    lextor1
    Poziom 2  
    "we are not sure if we can restore the data"

a może mi ktoś to przetłumaczyć dla zwykłego usera;)
    pewnie i tak mają administratorzy swoją kopie na swoich dyskach, tak więc nie powinno być jakiś problemów, kwestia czasu?
  • #7 9892767
    jankolo
    Spoczywaj w Pokoju
    Ocena: 584
    Może ktoś sprawdzi od kiedy ta strona nie działa.
  • REKLAMA
  • #8 9892771
    mikas3676
    Poziom 15  
    Ocena: 10
    lextor1 napisał:
    "we are not sure if we can restore the data"

a może mi ktoś to przetłumaczyć dla zwykłego usera;)
    pewnie i tak mają administratorzy swoją kopie na swoich dyskach, tak więc nie powinno być jakiś problemów, kwestia czasu?
    Nie wiemy czy uda nam sie odzyskać dane.
  • #9 9893037
    chinek
    Poziom 14  
    Ocena: 5
    jankolo napisał:
    Może ktoś sprawdzi od kiedy ta strona nie działa.

2-3 dni temu.
  • #10 9894976
    wikara23
    Poziom 9  
    Ocena: 4
    To było do przewidzenia ze tak sie stanie ,było duże cwaniakowanie modów tych całych pikereli,kartacze,itp co to nie oni jak by rozumy pojedli i mają,i bardzo dobrze powinni w ogóle nie wstanąć.
  • #11 9895172
    op_pl
    Poziom 2  
    wikara23 - zupełnie cię nie rozumiem. mógłbyś wytłumaczyć mi o co ci chodzi?

rozumiem, że skoro wiesz i zabierasz głos na ten temat, to korzystałeś z tego forum. w takim razie rozumiem dalej, że byłeś z niego zadowolony (no chyba, że sprawia ci niezadowolenie przyjemność, albo jesteś na tyle 'cofnięty', że nie potrafisz znaleźć i korzystać z innych forów). wniosek - skoro tak było - to czemu życzysz im (i sobie tym samym) nie-wstania?

opcja druga (nie biorę jej pod uwagę) - g..no wiesz o tym forum i najzwyczajniej w świecie się dusisz (niczym pstrąg na plaży)...

osobiście było to dla mnie najlepsze forum polskojęzyczne w tej kategorii i niezmiernie ubolewam nad tym faktem. życząc szybkiego 'wstania', idę na jakieś badziewia poszukać czegoś na wieczorny seans...
  • REKLAMA
  • #12 9895292
    bmserwis
    Poziom 36  
    wikara23 napisał:
    To było do przewidzenia ze tak sie stanie ,było duże cwaniakowanie modów tych całych pikereli,kartacze,itp co to nie oni jak by rozumy pojedli i mają,i bardzo dobrze powinni w ogóle nie wstanąć.

Przypominam, że rejestrując się zaakceptowałeś regulamin, sądząc po pisowni naruszasz go bo, poziom Twojej wypowiedzi i poprawności językowej jest typowy dla dziesięciolatka (a i niektórych z nich tym urażam).
  • #13 9895328
    bony-b
    Poziom 11  
    op_pl napisał:

..osobiście było to dla mnie najlepsze forum polskojęzyczne w tej kategorii i niezmiernie ubolewam nad tym faktem. życząc szybkiego 'wstania', idę na jakieś badziewia poszukać czegoś na wieczorny seans...

Zgadzam się na 100%
    Korzystałem z tego forum chyba od 8 lub 9 lat
  • #14 9895613
    wikara23
    Poziom 9  
    op_pl
    Juz ci pisze o co mi chodzi,sam z forum korzystałem od 2006r i od tamtej pory do teraz było forum najlepsze z najlepszych i tak sądze do dziś,ale mam jedno ale właśnie co do moderatorów którzy sobie za duzo pozwalają,filozofują na pw groząc ze to ich forum i mogą robić co chcą.Dawanie ostrzeżeń,upomnienia,regulamin na lakim mówi iż stosować sie do ble ble a ten sie go 3yma i sobie dodaje do regulaminu swoje zdanie i dodajac i wyżywajac sie na userach grożac nawet,banem wywaleniem z forum to jest normalne?

ps:swoje duszenie zostaw dla siebie gdyz ja wypowiedziałem sie co ja myśle o tym forum,a przypomnijmy ze są fora inne też tak działaja mody jak na lakim ,ale mniej sie sa przejęci rolami jak na lakim.

bmserwis
    Oczywiscie rejestrujac sie akceptowałem regulamin,ale nie że mod ma prawo bym mi kazał bym do niego nie pisał normalnie jak człowiek,bo mnie zbanuje no halo coś tu jest nie tak?albo najlepsze.
    Kilka modów na lakim zaóważyłem ma zakodowane w głowie ze jest bogiem ma zakodowane że moze więcej niz przewiduje regulamin?no sorry!
    OT:
    Ciesze sie że twoja ortografia jest wyśmienita,pewnie skończyłem jedną klase więcej niż Ja i palisz że jesteś Jan Miodek gratulacje zatem.

ciekawostka:
    Tutaj na forum jestem od 2005 ,lecz z uwagi sklerozy zapomniałem loginu:(i musiałem założyc nowe konto,od 2005r pisałem z kilkoma modami z elektrody i nigdy nie było tego by mi któryś groził ,miał jakieś wymysły,urojenia zbanowania itp,wiec sie da normalnie współpracować na userami?

Dalsza konwersacja i polemizowanie na temat forum lakiego ,jest zbędna ,zostali ukruceni mam nadzieje że ta ciemność bedzie nieodwracalna ,i tyle,są też fora ale podobne a nawet porównywalne do dvhk i można żyć.Fakt faktem iż było tam bardzo sporo danych,info,plików itp,ale działania co niektórych modów była jest i będzie zniewagą forum,taka moja flustracja mała:)

Niezwłocznie doprowadź swoje posty do zgodności z językiem polskim.
    [jankolo]
  • #15 9896346
    Duris
    Poziom 11  
    Panowie, brutalnie napisze że podzielam niektóre spostrzeżenia wikara23. Forum było bomba, lecz najsłabszym jego punktem byli właśnie pseudo moderatorzy, panowie i władcy. Jeżeli ktoś był na forum od jego początków to wie jak zmieniało się to na gorsze. Mam jednak nadzieje, że uda się go postawić na nogi bo skarbnica wiedzy była kosmiczna i szkoda byłoby aby już nie wróciła.
  • #16 9896598
    przerabiarka
    Poziom 21  
    Ocena: 34
    op_pl i bmserwis - nie rozumiem skąd od razu wywalacie śmieci na wikara? Wyraził swoją opinię która was jak mniemam nie dotyka (chyba, że jesteście tam modami). To nie świadczy o wysokim poziomie.

A co do forum: wstanie jak każde i nie ma się czym przejmować. Kopie zapasowe na pewno są. P-m
  • #17 9897452
    Janek-z
    Poziom 11  
    Ocena: 1
    W forach jest dużo luk i pewnie dlatego padło.
  • REKLAMA
  • #18 9897574
    wibi
    Poziom 21  
    Ocena: 80
    Szkoda, że "dvhk" zostało zaatakowane i jak pamietam nie pierwszy to już raz a co do moderatorów to i tu, na elektrodzie też nie jest lepiej.Jestem na forum od bardzo dawna,jeszcze gdy miało inną szatę i było właściwie "prywatnym forum" ale to co się porobiło od tamtych czasów też nie za bardzo mi sie podoba.Spróbuj coś napisać w dziale GSM nie będąc członkiem pewnego rodzaju "kamaryli" to zobaczysz co sie stanie szczególnie gdy chodziło o usuwanie SIMlocka albo w innym dziale odśwież temat z przed miesiaca to wówczas zobaczysz jacy tu sa "moderatorzy", dlatego trzeba się z tym pogodzić,mniej pisać a więcej szukać i cieszyć się, że w ogóle jest i istnieje.
  • #19 9897701
    lechwos
    Poziom 12  
    Ocena: 3
    Dla mnie dvhk jest kopalnia wiedzy uwielbiam to forum i nie wyobrażam sobie neta bez niego user od 2004
  • #20 9898462
    neeoo
    Poziom 12  
    Ocena: 20
    No to jeśli po ostatnim ataku na to forum moderatorzy nie odrobili pracy domowej. To czeka ich długa przerwa tak tym razem na to patrząc około 6 miesięcy. Tak to już w tej branży jest, kopie są bezcenne tak jak i wiedza która była zawarta w poszczególnych tematach.
    Czyli można napisać że hakerzy zaprosili nas na długie wakacje po wakacjach !!
  • #21 9899876
    Neronmj
    Poziom 2  
    Hej , jeśli chodzi o atak na forum , nie zostało zaatakowane forum jako forum bo to od kilku miesięcy było atakowane ddosem wiec administratorzy bacznie aktualizowali poprawki i zabezpieczali się przed włamem , hakerom nie udało dobrać się do forum to zaatakowali całą firmę hostingową i wykasowali im dyski więc to nie tylko forum padło ale wszystko co dany hosting miał u siebie.

obecnie dane są odtwarzane (nie wiem z kiedy jest ostatnia baza danych) cierpliwości strona niedługo wstanie.

Pozdrawiam
  • #22 9900088
    bmserwis
    Poziom 36  
    Takiego steku bzdur jeszcze nie słyszałem kolego Neronmj, podaj źródło swoich informacji (wiarygodne) albo przestań pisać głupoty!
  • #23 9900171
    krz2k
    Poziom 21  
    Ocena: 29
    Nie chcę wymieniać nikogo z nicku lecz należy zadać pytanie, czy którykolwiek z Panów prawiących na temat moderatorów byli nimi na jakimkolwiek forum/portalu, itp. gdzie liczba userów jest dość pokaźna?
    Czy zetknęliście się Panowie może kiedyś z "hordą oszołomów" żądających wszystkiego co im się tylko zapragnie nie zważając na to iż temat niżej podane jest na tacy rozwiązanie.

Jeśli nie to proponowałbym zakończyć tą jałową dyskusję.

Pozdrawiam,
    krz2k
  • #24 9900363
    Neronmj
    Poziom 2  
    bmserwis napisał:
    Takiego steku bzdur jeszcze nie słyszałem kolego Neronmj, podaj źródło swoich informacji (wiarygodne) albo przestań pisać głupoty!

:) wejdz Kolego na stronie firmy hostingowej gdzie znajduje się forum ;) jest oficjalna informacja.....
  • #25 9901643
    YAD31
    Poziom 12  
    Ocena: 38
    @ krz2k
    często tak właśnie jest jak piszesz ale jak wytłumaczyć fakt, kiedy poruszasz zagadnienie którego na pewno nie znajdziesz w opcji "szukaj" na elektrodzie ( chodzi tutaj o dział motoryzacyjny w moim przypadku i problem z samochodem dodge viper ) a ktoś notorycznie z perfidnością usuwa posty bez podania logicznej przyczyny, zasłaniając się tylko jakimiś punktami regulaminu które mają się nijak do mojego wątku i jego formy?
    Kiedyś to forum było dla mnie wzorcem dla tego chętnie polecałem innym ale od ok roku czuję niesmak. Nie zmienia to faktu że nadal będę tu zaglądać w poszukiwaniu cennej wiedzy, w końcu nie z samych moderatorów żyje ta kopalnia.
    Co do DVHK - stawiam na drugim miejscu po elektrodzie licząc ilość cennych informacji lub na pierwszym jeżeli chodzi o pozytywne odczucia - była by szkoda
    pozdrawiam
  • #26 9901706
    jankolo
    Spoczywaj w Pokoju
    Ocena: 584
    YAD31 napisał:
    ( chodzi tutaj o dział motoryzacyjny w moim przypadku i problem z samochodem dodge viper ) a ktoś notorycznie z perfidnością usuwa posty bez podania logicznej przyczyny, zasłaniając się tylko jakimiś punktami regulaminu które mają się nijak do mojego wątku i jego formy?

Wskaż swoje usunięte posty o samochodzie Dodge Viper.
  • #27 9902064
    szprot5
    Poziom 12  
    Ocena: 13
    Witam ,

Wszyscy ci , co są od ładnych paru lat na DVHK , powinni mnie kojarzyć , byłem tam jakiś czas temu jednym z ........... :wink:
    co prawda nie jestem już w tej grupie........ z różnych przyczyn .
    Ale nie przyszło by mi do głowy ,aby życzyć temu forum ,aby już się nie podniosło.
    Było to forum na którym zdobywałem wiedzę , korzystająć z pomocy ,,upierdliwych,,
    moderatorów , aż w końcu też zostałem ,,upierdliwym,, :D
    Dalej odwiedzam te forum , bo jak już ktoś tu zauważył ,jest to obecnie jedyne forum , na którym zdobędziesz konkretne informacje.
    A moderatorzy ........ cóż jak w życiu ,są lepsi i gorsi
  • #28 9902505
    grzechu290
    Poziom 11  
    Ocena: 1
    Witam!
    Ja podziele swoim zdaniem byłem od 8 lat na DVHK niestety jest to prawdą że moderatorzy to większości cwaniaczki ktorzy robili kase jak ktoś coś wypuścił na zewnątrz np.prosty przykład dział telewizji N i dekodery N jak to owy koledzy banowali wszystkich co dzielili się informacjami na temat tego sprzętu,wycinali wypowiedzi itd.dlaczego ano dlatego bo przecież by spadła sprzedaż ich promowanych FIRM sprzedających sprzęt satelitarny teraz nagle owe cwaniaczki pchają się na Satelita forum ......dla mnie to są pijawki i może ktoś się nie zgodzić z moim zdaniem ale to było świetne forum tylko niestety moderatorzy to jak zupa z tygodnia podgrzewana
  • #29 9902527
    op_pl
    Poziom 2  
    ale panowie - o czym dyskusja - jak powiedziałem kilka postów wcześniej...

duszą się właśnie ci, którzy nie mają pojęcia - to jak te krowy, co dużo ryczą, a mleka nic...

nie chcę bronić chamstwa oczywiście, ale każdy moderator może być chamem, tak samo jak zwykły użytkownik...

jestem ciekaw reakcji tych narzekaczy - stronka/forum z kilkudziesięcioma/kilkoma tysiącami userów i postów, ale nie - będą siedzieć i się pie...olić z każdym postem, bo to pewnie jest ich cel życiowy - służyć jakiemuś dupkowi, co zawsze marudzi, a sam nic w życiu nie robi - och jakież to polskie (czyt. żałosne).

tak się składa, że na nikogo nie wywalam śmieci - ale irytuje mnie czasem, że inni to robią (i nic ponad to)...

sam jestem userem, sam jestem modem (nie tutaj, ani nie na dvhk), i tak samo jak mnie wkurzają moderatorzy, tak samo pewnie ja wkurzam zwykłych userów. czasami. ale mówię, życie jest zbyt krótkie, a internet nadal zbyt 'dziecinny', żeby tracić dużo czasu na 'nieistotnych' ludków i ich sprawy... nie mówię olewać, ale ludzie - ktoś z was narzekaczy płaci za to? poświęca swój czas? pewnie nie. więc jak to mówią starożytni indianie :P - shut the fuck up i się ciesz co masz - albo spadaj i zrób se sam (i oczywiście grzecznie i za free podziel się tym ze światem)...

to tyle w temacie narzekania - a co do dvhk - szkoda, ale nadal widzę, że nic dziś sobie nie obejrzę... :/ oby szybko się to zmieniło...

==================
    sprostowanie (pisząc posta nie widziałem ostatniego wpisu). i jeśli prawdą jest sprawa kasy - no to wtedy inczaej nie można nazwać takiego zachowania niż 'pospolite sku...ństwo'. moja wypowiedź odnosiła się do tzw. 'darmowej' posługi na forum. pomyślałem tak może dlatego, że z dvhk korzystam tylko z działu z filmami. nie zmienia to faktu jednak, że jak dla mnie i moich potrzeb to najlepsze i jedyne forum...
  • #30 9902715
    krz2k
    Poziom 21  
    Ocena: 29
    Odnośnie postu @grzechu290, nigdy nie byłem w grupie sat 4 all, ba nigdy nie korzystałem w domu swym z telewizji satelitarnej.
    Jedno czego jestem pewny to że gdyby praktyka opisywana przez Ciebie miała miejsce taki moderator nie byłby długo w tejże grupie.
    Sam na DVHK uzyskałem swego czasu najwyższy możliwy poziom i zawdzięczałem to tylko i wyłącznie swojej bezinteresownej pomocy, często nawet niepytany dawałem coś od siebie za co nie oczekując profitów zawsze otrzymało się chociaż ciepłe słowo.

Nie można oczywiście wrzucać wszystkich do wora tych dobrych i wspaniałych bo zawsze trafi się czarna owca, znając jednak struktury omawianego forum gdybyś tylko zgłosił tego typu fakt administracji albo któremuś z globali to osoba opisywana na pewno pożegnałaby się ze swoim statusem.

szprot5 napisał:
    Wszyscy ci , co są od ładnych paru lat na DVHK , powinni mnie kojarzyć , byłem tam jakiś czas temu jednym z ........... :wink:
    ;)

Podsumowanie tematu

✨ Forum dvhk.pl doświadczyło poważnych problemów technicznych spowodowanych atakiem hakerskim, co doprowadziło do uszkodzenia danych na serwerach. Administratorzy forum nie są pewni, czy będą w stanie przywrócić utracone informacje. Użytkownicy forum wyrażają zaniepokojenie, a niektórzy krytykują działania moderatorów, wskazując na ich nieodpowiednie zachowanie i brak profesjonalizmu. Wiele osób podkreśla, że forum było cennym źródłem wiedzy, a jego powrót jest oczekiwany. W międzyczasie, niektórzy użytkownicy sugerują, że forum może być offline przez dłuższy czas, a dane są w trakcie odzyskiwania.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA