witam chcę zrobić ładowacz do mojej 60-tki. ceny turów mnie odstraszają. Głownie nie chodzi mi o samą konstrukcję bo ją wykonam po oglądaniu zdjęć. zresztą konstrukcja nie jest jakaś problematyczna jest raczej prosta do zrobienia. Piszę w sprawie takiej.... otóż chcę zrobić ten ładowacz tak aby sama już łyżka czy widły poruszały się dodatkowym siłownikiem napędzanym układem hydraulicznym z 60-tki... Siłownik musi być dwustronnego działania.... powiedzcie mi jak ten siłownik podłączyć? jaki rozdzielacz będę potrzebował ? i skąd wziąć zasilanie ??? bo to tylnie przyłącze pompuje olej dopiero po ruszeniu dzwignią obiegu zewnętrznego proszę o pomoc:)
PS.... czy dobrze myślę o działaniu rozdzielacza? rozdzielacz ma zasilanie i gdy ruszamy w jedną strone jednym wyjściem leci olej i podnosi do góry łyżkę a gdy przesuniemy w drugą dzwignie to olej leci drugim wyjściem i upuszcza łyżkę?
PS.... czy dobrze myślę o działaniu rozdzielacza? rozdzielacz ma zasilanie i gdy ruszamy w jedną strone jednym wyjściem leci olej i podnosi do góry łyżkę a gdy przesuniemy w drugą dzwignie to olej leci drugim wyjściem i upuszcza łyżkę?