Witam serdecznie , jestem tu nowy i od razu mam problem...
Mam kłopot z kupionym na Allegro twardym dyskiem Segate Baracuda 1TB , mój komputer go nie widzi wcale w Biosie...
moja płyta gówna to - ASRock K8NF3-VSTA (mam ją 2 lata )
procesor - AMD Sempron 3400+ 2,01 Ghz
RAM - 2 GB
zasilacz - Qoltec SinlentLine Q400 400W
dysk twardy - SAMSUNG HD080HJ 80GB
dysk twardy - WDC WD400BB-75JHCO 40GB
Obydwa dyski które posiadam w komputerze działają od paru lat dobrze i są widoczne dla systemu....
Do podłączenia tego zakupionego na Allegro dysku zaprosiłem zaprzyjaźnionego komputerowca , który próbując wszelkich możliwych i znanych mu kombinacji podłączeń na razie nie rozwiązał tego zagadnienia....
Dysk został sprawdzony na komputerze kolegi/komputerowca i jest widoczny w biosie u niego bez żadnego problemu....
Czy ktoś się spotkał z takim problemem i potrafi mi pomóc ?
Mam kłopot z kupionym na Allegro twardym dyskiem Segate Baracuda 1TB , mój komputer go nie widzi wcale w Biosie...
moja płyta gówna to - ASRock K8NF3-VSTA (mam ją 2 lata )
procesor - AMD Sempron 3400+ 2,01 Ghz
RAM - 2 GB
zasilacz - Qoltec SinlentLine Q400 400W
dysk twardy - SAMSUNG HD080HJ 80GB
dysk twardy - WDC WD400BB-75JHCO 40GB
Obydwa dyski które posiadam w komputerze działają od paru lat dobrze i są widoczne dla systemu....
Do podłączenia tego zakupionego na Allegro dysku zaprosiłem zaprzyjaźnionego komputerowca , który próbując wszelkich możliwych i znanych mu kombinacji podłączeń na razie nie rozwiązał tego zagadnienia....
Dysk został sprawdzony na komputerze kolegi/komputerowca i jest widoczny w biosie u niego bez żadnego problemu....
Czy ktoś się spotkał z takim problemem i potrafi mi pomóc ?