logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Acer Aspire 5737z - Błąd przywracania systemu, brak miejsca na dysku

Satil 05 Wrz 2011 13:14 3835 2
REKLAMA
  • #1 9897001
    Satil
    Poziom 1  
    Witam.
    Chciałem zrobić sobie backup w moim acerze 5737z. Podczas logowanie wcisnąłem atf+F10.
    Po chwili wyskoczyło mi okienko gdzie miałem opcję:
    "przywróć system w całości do ustawień fabrycznych", którą wybrałem.
    Następnie miałem okienko z ostrzeżeniem co grozi formatem itd. oczywiście kliknąłem dalej :D.
    Później miałem okienko z informacjami:
    "Nazwa dysku twardego: WDC WD5000BEVT-22ZATO ATA Device
    Etykieta partycji: Acer
    Wielkość partycji: 0.1 GB."
    Co mnie bardzo zdziwiło, że taka mała wielkość, ale stwierdziłem, że chyba wszystko jest na miejscu.
    Kliknąłem dalej.
    I wyskoczył mi błąd/ostrzeżenie : "Na dysku jest zbyt mało powierzchni na pliki tymczasowe wymagane do tej operacji.

I teraz moje pytanie co zrobiłem nie tak?
    Dodatkowo teraz nawet nie mogę wejść na Windowsa, ponieważ za każdym razem uruchamia mi się eRecovery Managment.
    Czy ktoś z wam miał taki sam lub podobny problem i wie jak go rozwiązać?
    Bardzo proszę was o pomoc w tej sprawie.

PS: Kumpel, który mi robił format zostawił mi 3, 2 płytki z ustawieniami fabrycznymi i jedna z sterownikami jednak wyjechał do Anglii i nie mam z nim teraz żadnego kontaktu. :(

Dodano po 1 [godziny] 18 [minuty]:

hmm przeczytałem że prawdopodobnie została usunięta ukryta partycja z moim windowsem vista... tak więc wie może ktos jak ominąć managment lub naprawić mojego laptopa??
  • REKLAMA
  • #3 10526878
    k_maro01
    Poziom 11  
    Ocena: 6
    Odświeżę temat. Miałem ten sam problem w tym laptopie. Podejrzewam, że miało to związek z dodatkowymi partycjami, które zostały stworzone po instalacji. Zainstalowałem zwykłą wersję vista home, bo pierwotnie był windows 7, a oryginalny system to vista home premium oem act. Po instalacji vista, nie działa rozruch erecovery(alt+f10). Próbowałem to przywrócić poprzez instalacje w dosie rtmbr.bin. Nic to nie pomogło. Natomiast sama partycja qservice istnieje. Co może pomóc w przywróceniu oryginalnej kopii, bo szkoda mi zamawiać u Acera dvd erecovery za 170zl.
REKLAMA