Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Mitsubishi Lancer 1.6; 92-94 wymiana oleju w automatycznej skrzyni biegów

rafal1847 05 Sep 2011 18:37 3164 6
    rafal1847
    Level 9  
    Witam! Proszę o pomoc, mianowicie chodzi mi o uzyskanie informacji. Ile oleju mieści się w skrzyni, oraz w jaki sposób mierzyć ten poziom? Ponadto gdzie znajdują się bagnet oraz wlew oleju?
    zgolwasy91
    Level 15  
    Może kolega by powiedział co ma za silnik
    rafal1847
    Level 9  
    Silnik 1.6
  • Helpful post
    zgolwasy91
    Level 15  
    To wiec tak do twojej skrzynki idzie 6l oleju ATF-SP Miarka powinna znajdować się pod maska albo bagnet albo z boku skrzyni kapsel do sprawdzania poziomu jeżeli masz miarkę to stan oleju sprawdzasz na odpalonym silniku.A jeżeli nie będziesz w stanie sprawdzić poziomu to spuść olej i nalej 6l.
    rafal1847
    Level 9  
    A czy mógłby kolega opisać w jaki sposób wymienia się olej? Którędy spuścić olej, co odkręcić itd?
  • Helpful post
    zgolwasy91
    Level 15  
    Spust oleju musi być bardzo nisko położony albo pod spodem albo z boku na samej krawedzi .Wlew oleju albo poprzez miarkę lub z boku skrzyni gdzieś po środku najlepiej wiechac na warsztat i obadać skrzynie.Aha jeżeli wymieniasz olej na nowy to i filter nowy trzeba założyć powinien być pod skrzynia misa olejowa skrzyni.Powinieneś sobie poradzić.Nie robiłem w tym aucie tego lecz myślę że choć trochę pomogłem.Pozdrawiam
    rafal1847
    Level 9  
    Jeżeli sam sobie nie poradzę, wtedy zaprowadzę do mechanika.
    Dziękuję za wszystkie instrukcje i porady. Pozdrawiam!