logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

jaki wybrać tv spośród: sony kdl 40 ex 720 czy samsung ue40 d6500?

ciory 05 Wrz 2011 22:43 14937 13
REKLAMA
  • #1 9899194
    ciory
    Poziom 9  
    witam. Jestem nowym użytkownikiem i planuje zakup tv. Aktualnie zastanawiam się nad dwoma modelami, jak w temacie, tj. sony kdl 40 ex 720 czy samsung ue40 d6500. Tv będę używał przede wszystkim do oglądania filmów czy z anteny czy z pen driva. Planuje dokupić jeszcze odtwarzacz blue-ray. Czekam na porady. Ewentualnie czekam na jakieś inne ciekawe propozycje w podobnym przedziale cenowym i z podobnymi opcjami...
  • REKLAMA
  • #2 9900623
    Michal_rtv
    Poziom 15  
    Ocena: 5
    witam.
    Uważam, że Sony 40EX720 będzie lepszym wyborem. Spełni w 100% Twoje oczekiwania. Oprócz tego co potrzebujesz masz masę innych ciekawych funkcji :)
  • REKLAMA
  • #3 9900756
    januszbal
    Poziom 12  
    Ocena: 3
    Jak zwykle : na trudne pytanie - prosta odpowiedź. Weź telefon i podzwoń po serwisach, ale nie firmowych. Najwięcej do naprawy mają tzw. promocji. Osobiście mam Soniaka.
  • #4 9901663
    AxelNext
    Poziom 38  
    Ocena: 451
    ciory napisał:
    czekam na jakieś inne ciekawe propozycje w podobnym przedziale cenowym i z podobnymi opcjami...

SHARP LC-40LE830
    PANASONIC TX-L42E3
  • #5 9903017
    D.C
    Poziom 14  
    Ja również jestem za ex 720. Telewizor jest niezwykle funkcjonalny. Będziesz mógł oglądać na nim materiały trójwymiarowe, czy nawet prowadzić wideorozmowy dzięki oprogramowaniu Skype. Życzę przemyślanej decyzji i zadowolenia z zakupu.
  • #6 9903062
    ciory
    Poziom 9  
    sharp - ciekawa propozycja, nie brałem go wcześniej pod uwagę. A jak jest z jakością sharpów? Miałem i mam do tej pory telewizory sony i jestem z nich bardzo zadowolony. Co prawda cena samego tv jak i wszelkich dodatków do niego jest spora, ale mimo wszystko jakoś wykonania i funkcjonowania tv warta była swojej ceny.
    A może mi ktoś powiedzieć jak w naszych warunkach sprawdza się wbudowany tuner tv satelitarnej obecny w samsungu? W sony go nie ma, a dzięki takiej opcji mogę wziąć sobie cyfrę+ bez dekodera, za który trzeba płacić.
    A jeszcze jedno pytanko, jak jest z odtwarzanymi formatami filmów przez te tv? Mam sony kdl ex500 i wiem, że odtwarzał nie za dużo formatów. Podobno samsung odtwarza więcej, prawda li to? Ale z drugiej strony planuje dokupić do tv odtwarzacz blue-ray, więc może lepiej kupić jakiś porządny odtwarzacz z USB który pociągnie również te filmy.
  • REKLAMA
  • #8 9906613
    ciory
    Poziom 9  
    ehh i znowu mam mętlik w głowie. Samsunga raczej odrzucam, bardziej podobają mi się półmatowe matryce. Mam zamiar wybrać coś spośród SONY KDL40-EX720 lub SHARP LC-40LE830. Różnica w cenie nie jest duża, więc cena nie jest najważniejszym kryterium.
    Co polecacie z tych dwóch tv? Bo ja już zbaraniałem
  • #9 9907013
    Michal_rtv
    Poziom 15  
    Ocena: 5
    Ja na Twoim miejscu bez dwóch zdań brałbym Sony. Poczytaj sobie na stronie producenta o funkcjach. Możesz oglądać Youtube, Ipla, pełna przeglądarka internetowa, Skype, wiele wiele innych ciekawych rzeczy. Osobiście uważam, że seria EX7xx jest bardzo udana.
  • #10 9907279
    kamera
    Poziom 15  
    ciory napisał:
    ehh i znowu mam mętlik w głowie. Samsunga raczej odrzucam, bardziej podobają mi się półmatowe matryce. Mam zamiar wybrać coś spośród SONY KDL40-EX720 lub SHARP LC-40LE830. Różnica w cenie nie jest duża, więc cena nie jest najważniejszym kryterium.
    Co polecacie z tych dwóch tv? Bo ja już zbaraniałem

W tym linku masz wątek o tym Sonym http://www.hdtv.com.pl/forum/sony/65896-nowa-seria-ex720.html Co do internetu to masz dostęp tylko do nielicznych stron to taki mało ergonomiczny (klawiatura z pilota ) gadżet :D
  • #11 9907892
    konio68
    Poziom 16  
    Ocena: 19
    W Samsungu masz pełną przeglądarkę a poprzez smartfona możesz wprowadzać tekst do wyszukiwarki itd. Najbardziej multimedialny będzie D6500.
  • #12 9909111
    ciory
    Poziom 9  
    konio68 napisał:
    W Samsungu masz pełną przeglądarkę a poprzez smartfona możesz wprowadzać tekst do wyszukiwarki itd. Najbardziej multimedialny będzie D6500.

hmm akurat na tej multimedialności to mi aż tak bardzo nie zależy, od internetu mam laptopa, a do odtwarzania jakiś wyszukanych formatów filmów zamierzam kupić dobrego br. Do samsunga, jako marki nie jestem zbytnio przekonany, miałem dwa tv sony i naprawdę się sprawdziły, więc jakiś sentyment do tej marki pozostaje.
    ale dzięki za podpowiedź
  • #13 9909149
    djbubu1
    Poziom 10  
    Ocena: 1
    Ja uważam, że Sony jest rozsądniejszym rozwiązaniem, sam mam telewizor Sony-ego i jestem z niego bardzo zadowolony. Bierz Sony i nie pożałujesz :)
    Pozdrawiam djbubu1.
  • REKLAMA
  • #14 9926445
    ciory
    Poziom 9  
    zdecydowałem się jednak na soniaka i po paru godzinach testowania jestem zadowolony. Posiada sporo funkcji, obraz super! Więcej napisze jak go dłużej potestuje.
    Temat do zamknięcia.

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik poszukiwał porady dotyczącej zakupu telewizora, rozważając modele Sony KDL 40 EX 720 oraz Samsung UE40 D6500. W dyskusji pojawiły się opinie, że Sony EX720 jest bardziej funkcjonalny, oferując m.in. możliwość oglądania materiałów 3D oraz korzystania z aplikacji takich jak Skype. Użytkownicy podkreślali również jakość wykonania telewizorów Sony, z których wielu było zadowolonych. Z kolei Samsung D6500 został wskazany jako bardziej multimedialny, z pełną przeglądarką internetową. Ostatecznie autor zdecydował się na model Sony, doceniając jego funkcje i jakość obrazu.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA