logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Analiza wsadów z ChipTuning z Allegro dla sterownika 0281001926, silnik ALH

dziembik 07 Wrz 2011 15:24 3924 10
REKLAMA
  • #1 9903988
    dziembik
    Poziom 10  
    Witam serdecznie

Zakupiłem ostatnio na allegro pamięci z tuningowymi mapami.
    Pochwaliłem się koledze elektronikowi a ten się zaśmiał i powiedział, że za te pieniądze (300zł) na allegro to można co najwyżej kupić ale pamięci z mapami które krążą po necie a to najszybsza droga do zniszczenia silnika. Poprosiłem go więc o zgranie zawartości do plików.
    Prosiłbym o napisanie "co to jest warte" i czy bezpiecznie to wkładać czy lepiej odesłać i wnioskować o zwrot pieniędzy.

Nr sterownika:
    0281001926
    Silnik ALH
    Załączniki:
    • 926h.BIN (128 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
    • 926l.BIN (128 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • REKLAMA
  • #2 9904186
    damdam

Poziom 34  
    Ocena: 946
    Czym to czytałeś? nie sądzę żebyś odpalił na tym wsadzie.
    Konto firmowe:
    ACME Damian Michalski
    Boczna 3a, Żory, 44-240 | Tel.: +48XXXXXXXXX (Pokaż)
  • #3 9904331
    dziembik
    Poziom 10  
    CZytałem to willemem.
    A silnik odpalił bez problemu...
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #4 9904844
    gregorianin
    Poziom 27  
    Ocena: 294
    Kości są źle odczytane, ze skrawków widać jednak że program zniszczy koło 2masowe z uwagi na udar podczas startu ciepłęgo silnika. Główne ograniczniki są poustawiane jak by nie miały ze sobą współpracować (zadziała najniższy), ogranicznik momentu ustawiony ponad logiczną max wartość sterownika itd. Można by się rozpisać dokładnie gdyby odczyt był poprawny ale już na wstępnie nie wygląda to dobrze.
  • #5 9904857
    JANUARY111
    Poziom 14  
    Ocena: 32
    Nie wiem od kogo to kupiłeś ,ale ja na allegro kopiłem kilka wsadów po 200zl za szt oczywiście każdy do innego silnika i wbrew tego co tu niektórzy piszą jestem bardzo zadowolony ,pierwszy był do audi AFN i przejechane ma nim ok 100 tys. i ma się bardzo dobrze ,pozostałe które wgrywałem kolegom tez są bardzo zadowoleni .
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #6 9904879
    gregorianin
    Poziom 27  
    Tak na prawdę to jest loteria, nie kupisz profi moda za 200zł. To co się stanie z Twoim autem po zamontowaniu takich cudów zależy od tego gdzie ten ktoś się najbardziej pomylił, jeśli w znalezieniu stosownych limiterów to pół biedy, jeśli w maksymalnych wartościach wszystkich to już gorzej... Ale co kto lubi :)
  • REKLAMA
  • #7 9911391
    JANUARY111
    Poziom 14  
    Nie rozumie dlaczego miał by się pomylić , ten co ja biorę od niego zajmuje się zawodowo chip tuningiem , ja mu wysyłam oryginał i po obrobieniu dostaje z powrotem obecnie mam w pasku takiego na PD zrobiłem 20tys i jestem zadowolony czasami się zdarzyło ze trzeba było zrobić korektę
  • #8 9921984
    gregorianin
    Poziom 27  
    Jeśli chodzi o mój punkt widzenia (który wiadomo, zależy od miejsca siedzenia) to legalna firma, co za tym idzie sprzęt i oprogramowanie oraz mod za "zadwiestówki" nawzajem się wykluczają.

Możesz podać namiary na tę firmę?
  • #9 9923864
    JANUARY111
    Poziom 14  
    I po co co Ci te namiary ?
  • #10 9923987
    Ireneo
    Poziom 42  
    Ocena: 2461
    Za 300 to może być użytkownik carsoft
  • #11 9940784
    dziembik
    Poziom 10  
    Kolega ma racje zakupiłem chip w carsofcie na allegro.

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik zakupił pamięci z tuningowymi mapami na Allegro dla sterownika 0281001926, silnika ALH, za 300 zł. Po konsultacji z elektronikiem, który wyraził wątpliwości co do jakości tych map, użytkownik prosi o opinię na temat ich bezpieczeństwa. W odpowiedziach pojawiają się różne opinie: niektórzy ostrzegają przed ryzykiem uszkodzenia silnika z powodu źle ustawionych limiterów i nieprofesjonalnych modyfikacji, inni dzielą się pozytywnymi doświadczeniami z zakupionymi mapami. Wskazano, że zakup profesjonalnego tuningu za tak niską cenę jest mało prawdopodobny, a jakość modyfikacji może być losowa. Użytkownik potwierdził, że kupił chip w carsofcie na Allegro.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA