Witam! Mam zamiar zamontować w busie kursowym monitor lcd tu bądź led wraz z odtwarzaczem DVD z zamiarem puszczania reklam miejscowych firm podczas kursów.
Znalazłem odtwarzacz DVD Manta 068 który ma wyjście VGA potrzebne mi do przesyłania obrazu na monitor komputerowy LCD lub LED (nie jestem jeszcze pewien). Odtwarzacz ma wejście USB, bo lepiej z Pena puszczać przygotowane filmy (reklamy) nie będzie się ciąć jak płyty. Dowiedziałem się że potrzebuje jeszcze przetwornice z 12V/220V.
Otóż moje pytanie jest czy akumulator mi to pociągnie.
-DVD ma pobór mocy do 15W nie znalazłem nigdzie dokładnie bo producent nie podaje
- monitor tu się zastanawiam otóż pasuje jakiś 17-19 cali i nie wiem czy led czy lcd ma mniejszy pobór mocy, bo znalazłem lcd z poborem 25W
akumulator ma 120 Ah
do tego jest jeszcze kasa podpięta na zapalniczkę
Proszę o pomoc
bo nie wiem jak przeliczyć wytrzymałość akumulatora.
z góry przepraszam jeśli w złym miejscu zamieściłem mój post
Znalazłem odtwarzacz DVD Manta 068 który ma wyjście VGA potrzebne mi do przesyłania obrazu na monitor komputerowy LCD lub LED (nie jestem jeszcze pewien). Odtwarzacz ma wejście USB, bo lepiej z Pena puszczać przygotowane filmy (reklamy) nie będzie się ciąć jak płyty. Dowiedziałem się że potrzebuje jeszcze przetwornice z 12V/220V.
Otóż moje pytanie jest czy akumulator mi to pociągnie.
-DVD ma pobór mocy do 15W nie znalazłem nigdzie dokładnie bo producent nie podaje
- monitor tu się zastanawiam otóż pasuje jakiś 17-19 cali i nie wiem czy led czy lcd ma mniejszy pobór mocy, bo znalazłem lcd z poborem 25W
akumulator ma 120 Ah
do tego jest jeszcze kasa podpięta na zapalniczkę
Proszę o pomoc
z góry przepraszam jeśli w złym miejscu zamieściłem mój post