logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Olejek do smarowania ostrzy maszynki do strzyżenia

tomas80 08 Wrz 2011 14:27 19692 3
REKLAMA
  • #1 9907033
    tomas80
    Poziom 11  
    Witam.Mam pytanko dotyczące olejku do maszynki do strzyżenia.Czy jest możliwość stosowania jakiś innych olejków niż tych do tego przeznaczonych?Chodzi mi o to że te do tego przystosowane są drogie,a słyszałem że można smarować nawet jadalnym olejem słonecznikowym.Co o tym myślicie?Czy są jakieś tańsze zamienniki działające w ten sam sposób-ten sam skład?
  • REKLAMA
  • #2 9907059
    nagasowski
    Poziom 13  
    Ocena: 3
    U mnie w instrukcji obsługi (maszynka Zelmer) jest napisane, że może być jadalny olej. Ja taki stosuję z powodzeniem.
  • REKLAMA
  • #3 9907129
    Błażej
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 3620
    Jadalny olej, to bzdura! Jełczeje, starzeje się i zaczyna niemiłosiernie kleić. Kup sobie olej silikonowy w małych opakowaniach. Do dostania w każdym sklepie elektronicznym. Chodzi o to, żeby nie kleił się zbytnio i nie zmieniał w lepiszcze.
  • #4 9907140
    tomas80
    Poziom 11  
    nagasowski napisał:
    U mnie w instrukcji obsługi (maszynka Zelmer) jest napisane, że może być jadalny olej. Ja taki stosuję z powodzeniem.

Myśle,że marka nie ma znaczenia i skoro stosuje pan i nic złego się nie dzieje to i ja też zaczne.
REKLAMA