logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Czy olej słonecznikowy lub oliwka dla dzieci nadają się do maszynki Panasonic?

synxx 18 Gru 2024 18:20 993 6
REKLAMA
  • #1 21353805
    synxx
    Poziom 6  
    Ocena: 1
    Witam.

Mam maszynkę do golenia twarzy firmy Panasonic, w sumie bez znaczenia. Moje pytanie, czy ktoś z Was używał kiedykolwiek do smarowania ostrzy oleju słonecznikowego lub oliwki dla dzieci?

Boję się tego robić, aby sobie nie zakleić ostrzy, :) ale kiedyś coś takiego słyszałem, jakoby to była możliwa alternatywa.
  • REKLAMA
  • #2 21353829
    cysiekw
    Poziom 42  
    Ocena: 1406
    Ja używam cały czas słonecznikowego, jeśli mówimy o maszynce do golenia włosów, a nie twarzy.
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #4 21353831
    synxx
    Poziom 6  
    Ocena: 1
    >>21353829
    cysiekw napisał:
    jeśli mówimy o maszynce do golenia włosów, a nie twarzy.
    W moim wypadku chodzi tylko o twarz.
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #5 21353852
    balonika3
    Poziom 43  
    Ocena: 3649
    Każdy olej jadalny zasycha. Powinno się stosować oleje mineralne, np. do maszyn do szycia. Z resztą można kupić typowy olej do maszynek do strzyżenia.
  • #6 21353859
    Mastertech
    Poziom 30  
    Ocena: 369
    Ją się dezynfekuje po goleniu, a nie oliwi.
    W dobrej markowej masz napisane, co lać do pojemnika do dezynfekcji.

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownicy dyskutują na temat stosowania oleju słonecznikowego i oliwki dla dzieci do smarowania ostrzy maszynki do golenia Panasonic. Wiele osób podkreśla, że oleje jadalne mogą zasychać, co może prowadzić do zatykania ostrzy. Zamiast tego zaleca się używanie olejów mineralnych, takich jak te do maszyn do szycia, lub specjalnych olejów przeznaczonych do maszynek do strzyżenia. Niektórzy użytkownicy preferują regularne czyszczenie mechanizmu tnącego zamiast oliwienia.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA