logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

lodówko-zamrażalka PRESTIGE PRT295FFCS temperatura nie maleje

agatka2299 08 Wrz 2011 15:34 1673 2
REKLAMA
  • #1 9907233
    agatka2299
    Poziom 9  
    Ocena: 2
    mam lodówko-zamrażalkę firmy PRESTIGE PRT295FFCS problem polega na tym że temperatura w zamrażalniku utrzymuje sie na -4 stopniach,gdzie powinna być na -18. Zauważyłem,że lodówka nie wyłącza się. Podejrzewam że mógł się popsuć termostat. Nie wiem za bardzo gdzie on sie dokładnie znajduje. Dodam ze temperatury w lodówce nie ustawia się manualnie to znaczy pokrętłem, tylko że u samej góry w lodówce mam wyświetlacz elektroniczny. Co mogło się popsuć.
  • REKLAMA
  • #2 9910620
    egon42
    Poziom 37  
    Ocena: 825
    Myśląc logicznie jeżeli lodówka działa cały czas a nie uzyskuje temperatury to nie termostat jest uszkodzony tylko albo agregat nie ma wydajności czy coś tego typu, albo są nieszczelne drzwi czy coś podobnego. Jak był by termostat uszkodzony a agregat był by dobry to lodówka mroziła by do -30 stopni i nie wyłączyła by się. Moim zdaniem albo słaby agregat lub brak czynnika chłodzącego albo dopływ ciepłego powietrza do lodówki jest przyczyną ciągłej pracy lodówki i nie osiągania zadanej temperatury.
  • #3 9910834
    ROBSON33
    Admin grupy AGD
    Ocena: 1714
    Kolego masz ubytek czynnika chłodniczego i tylko dobry chłodniarz da radę naprawić.
    Dalszą dyskusję uważam za zbędną.

lodówko-zamrażalka PRESTIGE PRT295FFCS temperatura nie maleje
REKLAMA