logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

WinFast TV2000 XP Expert - brak okienka z obrazem TV

doxent 10 Gru 2005 12:23 1637 8
REKLAMA
  • #1 2070765
    doxent
    Poziom 21  
    Ocena: 35
    Problem jest wyłącznie softowy. Karta działa, nagrywa, w ustawieniach programu (ikona klucza) obraz jest, jest tez obraz po nacisnieciu fulscreen na pilocie na całym ekranie monitora ale nie ma okienka z obrazem na pulpicie. Po odpaleniu aplikacji Winfast PVR pojawia sie jedynie kolorowy panelik z klawiszami i nic wiecej, jest tez dźwiek z karty. Przy przechodzeniu z trybu fulscreen obraz jest jakby ściągany poza pulpit skąd nie można go wydobyć.
    Jak wydobyć obraz okienka spoza pulpitu ? Dodam, że młoda uzytkowniczka tego zlikwidowała to jednym kliknięciem myszy i teraz za nic nie możemy dojść jak powrócić do stanu pierwotnego a sprawa nie jest warta formatowania i reinstalki systemu bo znów jedno kliknięcie i to samo się powtórzy.
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #3 2202576
    c4
    Poziom 16  
    Ocena: 10
    Ja też miałem taki problem i reinstalacja oprogramowania pomogła. Innego rozwiązania nie znalazłem. Fakt, oryginalne oprogramowanie jest do D*** !!! Jakiego inne oprogramowanie można zapodać do tej karty ???
  • #4 2203849
    Daniu_ckm
    Poziom 18  
    Ocena: 14
    Witam ja obecnie korzystam z oryginalnego oprogramowania ale moge wam polecić K!TV WinFast śmiga pod nim bez zająknięcia :)
  • #5 2209839
    doxent
    Poziom 21  
    Ocena: 35
    Daniu_ckm : moze zapodalbyś jakis link do tego bo w googlach nic nie znalazłem konkretnego.
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #8 2215093
    c4
    Poziom 16  
    Ocena: 10
    Co do oprogramowania to pobrałem ze strony producenta najnowszą wersje i wszystko działa. Zdziwiłem się bardzo ale nagle wszystko działa tak jak powinno.
  • #9 2233386
    arczifx
    Poziom 13  
    Ocena: 61
    c4 napisał:
    Co do oprogramowania to pobrałem ze strony producenta najnowszą wersje i wszystko działa. Zdziwiłem się bardzo ale nagle wszystko działa tak jak powinno.

Potwierdzam,cały problem znika na najnowszym sofcie.Do pobrabnia ze strony producenta.

Podsumowanie tematu

✨ Problem z brakiem okienka z obrazem TV w aplikacji WinFast PVR dla karty WinFast TV2000 XP Expert jest wyłącznie programowy. Obraz pojawia się w ustawieniach i w trybie pełnoekranowym, ale nie jest widoczny w standardowym okienku na pulpicie, co może wynikać z przesunięcia okna poza obszar widoczny pulpitu. Rozwiązaniem jest aktualizacja oprogramowania sterownika do najnowszej wersji dostępnej na stronie producenta, co potwierdza usunięcie problemu. Alternatywnie można użyć oprogramowania K!TV, które działa stabilnie z tą kartą. Reinstalacja oryginalnego softu pomaga, ale oryginalne oprogramowanie bywa niestabilne i problematyczne. Linki do K!TV i najnowszych sterowników są dostępne w dyskusji.
REKLAMA