Witam. Na tapecie poziomowanie w Man-ie. Znajomemu bawiło się zawieszeniem( opuściło trochę, trochę podniosło i tak dosyć często), póki jeszcze powietrze w tych poduszkach było jakoś jechał. Póki nie zaczęło mu opuszczać przodu na dół i już nie wypoziomowało jak wpadał w dziurę itp. ale tylko jak był załadowany na pusto 1/100 szansy. Przyjechał do mnie tylko ,że na pusto to pierwsze co ,że osuszacz miał przy 7 na odbijanie i pełno nieszczelności mówię może się bawił z braku powietrza i zamykał obwody. Zrobione zapas powietrza jest i dalej tak było. Podpinamy pod tester i przedni czujnik poziomu niestabilny ale co dziwne aktywny w chwili jak zrobił 500 km i było wszystko ok no ale cóż rozebrałem do niego i rzeczywiście wyrobiony rozpad się w rękach to wymiana i ok działało wszystko kalibracja i w trasę. Na pusto super dzwoni ,że ok ale jak załadował to co 5 km się bawił. Znowu diagnostyka i znowu wypada przedni czujnik ten sam błąd ale musi być on po prostu spowodowany czymś innym, parametry ładnie trzymał bez problemu kalibrował i powiedziałem mu żeby przyjechał załadowanym to pomyślimy. Dzisiaj wreszcie przyjechał pod komputer ten sam błąd ale wreszcie pojawiły się inne symptomy. Podniesie tylko przód jak opuszczone są tylne poduszki t.z jak nie ma oporu ciśnienia na tyle na pusto nie było jak to zbadać. Pilot pięknie reaguje, jak bierze się do góry przód to odzywa się ten co jest od przodu na schematach Y162 i również ten co jest Y161. Do zaworu od osi przedniej dochodzi również tekelan 6- od czegoon jest wychodzi z jednego wyjścia na tym od osi wleczonej (4- tego). Dwa wyjścia na przednie poduszki i tekelan zasilający na którym pojawia się ciśnienie dopiero w chwili naciśnięcia na pilocie w górę ( tak raczej być powinno bo inaczej nie opuściło by poduszek. Proszę o jakieś rady bo aż mi wstyd przed kolegą ,że nie można dojść. Pozdrawiam loudero
Dołączam zdjęcia zaworów:
Z góry dzięki za pomoc
Dołączam zdjęcia zaworów:
![[Man F2000 6x2] Poziomowanie, ciekawy przypadek ECAS [Man F2000 6x2] Poziomowanie, ciekawy przypadek ECAS](https://obrazki.elektroda.pl/4981162500_1315613984_thumb.jpg)
![[Man F2000 6x2] Poziomowanie, ciekawy przypadek ECAS [Man F2000 6x2] Poziomowanie, ciekawy przypadek ECAS](https://obrazki.elektroda.pl/9268628400_1315613985_thumb.jpg)
Z góry dzięki za pomoc