logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

AVERMEDIA A828 DVB-T nie znajduje programów TV pod WIN7 64bit

10 Wrz 2011 22:07 4265 6
REKLAMA
  • #1 9914740
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • REKLAMA
  • #2 10143960
    radradish
    Poziom 11  
    Ocena: 1
    Cześć

Niedawno zakupiłem tuner AverTV Hybrid Volar HD (H380) i zastanawiam się, czy nie mamy przypadkiem podobnego problemu.

Mój system to windows 7 64 bit. Korzystan z wersji 6.5.1 AverTV. Problem polega na tym, że tuner nie znajduje żadnych kanałów cyfrowych. Mieszkam w Poznaniu i zastanawiam się czy jest to właśnie problem systemu, czy też powinienem rozejrzeć się za lepszą niż dołączona do zestawu anteną DVB-T.

Pozdro
    RR
  • REKLAMA
  • #3 10144310
    helmud7543
    Poziom 43  
    Ocena: 1564
    Do obu:
    Spróbujcie zainstalować inną wersję sterowników. Jeśli na Viście x64 cyfrówka działała to zainstalujcie te sterowniki (powinny działać także na Windows 7 x64).
  • REKLAMA
  • #4 10151005
    radradish
    Poziom 11  
    Ocena: 1
    Niestety okazało się, że mój tuner w ogóle nie odbiera sygnału cyfrowego. Przetestowałem go na tej samej antenie porównując z telewizorem LCD Samsung. Telewizor odbierał sygnał z nieznacznymi zakloceniami co pare sekund, natomiast tuner usb w ogóle nie odnalazł kanałów.
  • REKLAMA
  • #5 10832797
    kemot
    Poziom 12  
    Ocena: 8
    Jest rozwiązanie na ten problem wystarczy zmienić by uruchamiał się w trybie zgodności z windows XP SP3 i po problemie.
  • #6 12249287
    geodeta85
    Poziom 1  
    Witam
    Czy udało Wam się wymyślić "lekarstwo" na wyszukiwanie kanałów cyfrowych przy pomocy tejże karty TV? problem mam pod Windows7 32 bit (nie wyszukuje kanałów naziemnej telewizji cyfrowej) - czy samo DVBT to jedna wielka lipa w wypadku tej karty?
  • #7 12298526
    e-dyta
    Poziom 10  
    Karta bez problemu działa na W7SP1 i w 32 i 64 bitowej wersji. Sygnał antenowy wcale nie musi być rewelacyjny. Natomiast sterowniki i oprogramowanie musi być ze strony producenta, najnowsze a nie to archaiczne co jest na płytach.

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownicy zgłaszają problemy z tunerem AVERMEDIA A828 DVB-T działającym na systemie Windows 7 64-bit, który nie znajduje kanałów telewizyjnych, mimo że działa poprawnie na innych systemach. Wskazówki obejmują instalację alternatywnych wersji sterowników, które działały na Windows Vista, oraz uruchomienie tunera w trybie zgodności z Windows XP SP3. Inne sugestie dotyczą użycia najnowszych sterowników ze strony producenta oraz sprawdzenia jakości sygnału antenowego. Użytkownicy zauważają, że niektóre modele tunerów, takie jak AverTV Hybrid Volar HD (H380), również mają podobne problemy z odbiorem sygnału cyfrowego.
Podsumowanie wygenerowane przez AI na podstawie treści dyskusji.
REKLAMA