logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Problem z tunerem DVB-T AVerTV Hybrid Volar HD H830

SteelBryan 10 Wrz 2011 12:47 5179 6
REKLAMA
  • #1 9913036
    SteelBryan
    Poziom 2  
    Witam może ktoś z was będzie mi wstanie pomóc w przypadku tunera AVerTV Hybrid Volar HD H830 otóż po zainstalowaniu wszystkich sterowników po uruchomieniu wyskakuje mi komunikat "urządzenie nie jest gotowe" jakby go wogóle mój laptop nie widział
    Gdyby ktoś był mi wstanie pomóc to byłbym mu bardzo wdzięczny :|
  • REKLAMA
  • #2 9913581
    Kasek21
    Poziom 43  
    Ocena: 3534
    Podaj model laptopa?

Jaki system operacyjny?

Sprawdzałeś na innym złączu USB? Sprawdzałeś na innym komputerze czy tuner działa poprawnie?
  • REKLAMA
  • #3 9913603
    SteelBryan
    Poziom 2  
    model SONY VAIO VPCF1
    system Windows 7 Home Premium 64bit
    nie bardzo mam jak sprawdzić na innym sprzęcie tunera :cry:
  • REKLAMA
  • #4 10101885
    arek-ma
    Poziom 11  
    Ocena: 10
    Witam,
    około miesiąca temu zakupiłem AverTV Hybrid Volar HD 830. Tuner chodził bez zarzutu ok. 2 tygodni. Od tego czasu mam problem polegający na tym, że chcąc oglądać kanały cyfrowe tuner zawiesza się. Komunikat windowsa: Windows znalazł błąd, program zostanie zamknięty...
    Aktualizacja sterownika tunera, czy reinstalacja oprogramowania Aver nic nie dała.

Po ponownym zainstalowaniu oprogramowania Aver'a możliwe jest skanowanie kanałów analogowych (tu wszystko ok.).
    Natomiast:
    1. przy skanowaniu kanałów cyfrowych czasami dochodzi do zawieszenia się programu z komunikatem: Windows znalazł błąd, program zostanie zamknięty...
    2. Jeżeli uda się przeskanować kanały cyfrowe i rozpocznie się oglądanie, to po pewnym czasie znowu komunikat: Windows znalazł błąd, program zostanie zamknięty...
    Po restarcie laptopa i ponownym wejściu do programu Aver i próbie skanowania kanałów, czy też oglądania znowu zawiesza się, z komunikatem jak wyżej.
    Dziwne jest natomiast to, że tuner poprzez oprogramowanie Windows Media Center działa bez problemu.
    Posiadam: Laptop Acer Intel Dual Core 2,3Ghz, RAM 4 GB, HDD 500GB, Windows 7, Oprogramowanie Aver 6.0.
    Proszę o pomoc.
  • #5 10212683
    Bloodair
    Poziom 2  
    Ja również mam mały problem z moim AVerTV Hybrid Volar HD H830, kiedy szukam kanałów cyfrowych tuner nic nie znajduje mam do niego podłączoną kablówkę na której na 100% są kanały cyfrowe ponieważ telewizor bez problemu znajduje kanały cyfrowe. A co do Windows media center to w ogóle nie widzi tunera. Pisałem już do obsługi technicznej ale nic nie odpowiadają. Czy to możliwe że mam jakiś wadliwy model ??? POMOCY!!!
    ps.

mój system to Windows 7 ultimate 64bit SP1 wersja oprogramowania to AVerTV 3D 6,5,1[11062701] wersja sterownika 10.2.64.46 instalowalem inne wersje ale to nic nie dało. I jeszcze jedno kanały analogowe znajduje.
  • #6 10232479
    lakatus
    Poziom 11  
    Ocena: 2
    moja propozycja dla was otworzcie wlasciwosci pliku AVER TV jesli uzywacie tego programu do ogladania dvb-t nastepnie znajdzie opcje uruchom jako administrator oraz uruchom w trybie zgodnosci z windows 7 (zakladka zgodnosc) po tym fakcie moj aver Tv zaczal szukac stacje dvb-t jednakze mam dalej problem ze stabilnoscia aplikacji...
    mam rowniez vlc player i niby dziala ale nie wiem jak zmieniac programy przy jego pomocy po wstrojeniu na dana czestotliwosc multipleksu ...
    jest jeszcze program spash lite oraz smartDVB u mnie z mioim tunerem nie dzialaja (mam AVERMEDIA express card slim - HC81R ) generalnie uwazam ze te cale aver media (bazuje na swoim tunerze) to jakis szajs z żenująco słabym wsparciem technicznym niby wszystko poinstalowane najnowsze (sterowniki i aver tv) dedykowane do win 7 a to dziala jak wcale..
    zauwazylem ze problem stanowi biblioteka a828graph.dll ktora wywala program AVER tV..dzieje sie tak glownie jak przelaczam na jakis konkrentny program

Dodano po 1 [sekundy]:

moja propozycja dla was otworzcie wlasciwosci pliku AVER TV jesli uzywacie tego programu do ogladania dvb-t nastepnie znajdzie opcje uruchom jako administrator oraz uruchom w trybie zgodnosci z windows 7 (zakladka zgodnosc) po tym fakcie moj aver Tv zaczal szukac stacje dvb-t jednakze mam dalej problem ze stabilnoscia aplikacji...
    mam rowniez vlc player i niby dziala ale nie wiem jak zmieniac programy przy jego pomocy po wstrojeniu na dana czestotliwosc multipleksu ...
    jest jeszcze program spash lite oraz smartDVB u mnie z mioim tunerem nie dzialaja (mam AVERMEDIA express card slim - HC81R ) generalnie uwazam ze te cale aver media (bazuje na swoim tunerze) to jakis szajs z żenująco słabym wsparciem technicznym niby wszystko poinstalowane najnowsze (sterowniki i aver tv) dedykowane do win 7 a to dziala jak wcale..
    zauwazylem ze problem stanowi biblioteka a828graph.dll ktora wywala program AVER tV..dzieje sie tak glownie jak przelaczam na jakis konkrentny program
  • REKLAMA
  • #7 12512394
    lukas1001
    Poziom 1  
    Problem można rozwiązać prościej
    Ja po zakupieniu tego tuneru miałem problem że AVerTV 6 nie znajdował kanałowa BVT
    na Win 7 64 bit. Po paru testach porzuciłem ten program i zainstalowałem TotalMedia 3.5 i problemy znikły.

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownicy zgłaszają problemy z tunerem DVB-T AVerTV Hybrid Volar HD H830, w tym komunikaty o błędach i problemy z wykrywaniem kanałów cyfrowych. Wskazówki dotyczące rozwiązań obejmują sprawdzenie połączeń USB, uruchomienie aplikacji jako administrator oraz użycie trybu zgodności z systemem Windows 7. Niektórzy użytkownicy sugerują alternatywne oprogramowanie, takie jak TotalMedia 3.5, które rozwiązało ich problemy. Problemy z aplikacją AVerTV są często związane z błędami systemowymi, a także z niekompatybilnością z systemem operacyjnym.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA