logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

LG 37LE7510 Infinia - jak zmniejszyć minimalny poziom głośności?

Tohm 12 Wrz 2011 14:13 1180 4
REKLAMA
  • #1 9919163
    Tohm
    Poziom 11  
    Ocena: 18
    Posiadam TV LG 37LE7510 Infinia. Problemem jest to, że dźwięk telewizora, pomimo ustawienia poziomu głośności na minimum jest o zbyt dużym natężeniu. TV wisi w sypialni i jest to o tyle ważne, że nie da się obejrzeć programu, kiedy druga osoba chce spać - poziom dźwięku w cichym pokoju jest tak duży, że to skutecznie uniemożliwia.
    Czy jest możliwość zmniejszenia minimalnego poziomu głosności np. poprzez menu serwisowe ? Jeśli tak, proszę o poradę jak to zrobić. Pozdrawiam
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #2 9919593
    egon42
    Poziom 37  
    Ocena: 825
    Raczej nie ma takiej możliwości z ciszenia tv w menu serwisowym
  • REKLAMA
  • #3 9920243
    Tohm
    Poziom 11  
    A jakieś inne rozwiązania bez rozkręcania zaplombowanej obudowy ? Mogę oczywiście zalogować słuchawkę BT i czesto tak robię, tyle, że dźwięk poprzez BT jest tak fatalnej jakości, że słuchać się nie da - jakby przesterowany, również zbyt głośny...
    Wina słuchawki to to nie jest, sprawdzalem na dwóch zupelnie różnych modelach- ten sam objaw.
  • REKLAMA
  • #5 10681475
    Tohm
    Poziom 11  
    Problem rozwiazany zostal połowicznie - co prawda nie udało mi się zciszyć fonii z głosników, ale znalazłem słuchawkę z BT v.3.0 (HFP v.1.6, HSP v.1.2) , która poprawnie współpracuje z tym telewizorem. Te testowane wcześniej nie posiadały obsługi A2DP, a jak się okazało jest to wymagane do tego, by dźwięk odbierany z TV poprzez BT był czysty i bez zniekształceń. Wczesniej testowane słuchawki posiadały BT v.1.0 / v.2.0+EDR (HFP v.1.5, HSP v.1.1), wszystkie multipoint.
REKLAMA