Znajomemu upadł telefon i popekała szybka. Wyświetlacz jest OK, dotyk działa. Z lektury netu wnioskuję że wymienić trzeba szybkę z tzw. digitizerem (to jest jeden podzespół). Znalazłem instrukcję serwisową do X6 i jest tam napisane, ze niektóre elementy obudowy nie moga byc użyte ponownie. Znalazłem też w sieni filmik (po hiszpańsku) jak rozebrać telefon w celu wymiany szybki z digitizerem: http://www.youtube.com/watch?v=mRI8LW0M5tg&feature=related . Moje pytania są takie:
1. Czy bawic się w wymanę samemu czy dac do serwisu? U siebie wymieniałem już bez problemu wyświetlacz w LG GT500, narzędzia typu wkrętaki z różnymi końcówkami i kostka do gitary posiadam. Ile ta wymiana w serwisie? Telefon jest niby nowy, ale przywieziony z Hiszpanii.
2. Czy rzeczywiście niektóre elementy są jednorazowe?
3. Na Allegro są te szybki w 2 cenach za 32 PLN i 49 PLN. Te tańsze to moga być podróby?
1. Czy bawic się w wymanę samemu czy dac do serwisu? U siebie wymieniałem już bez problemu wyświetlacz w LG GT500, narzędzia typu wkrętaki z różnymi końcówkami i kostka do gitary posiadam. Ile ta wymiana w serwisie? Telefon jest niby nowy, ale przywieziony z Hiszpanii.
2. Czy rzeczywiście niektóre elementy są jednorazowe?
3. Na Allegro są te szybki w 2 cenach za 32 PLN i 49 PLN. Te tańsze to moga być podróby?