logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Sony Ericsson K800i – brak reakcji, świeci czerwona dioda, nie ładuje, nie włącza się

Gepetto 20 Wrz 2011 20:01 2556 6
REKLAMA
  • #1 9946764
    Gepetto
    Poziom 10  
    Ocena: 6
    Witam

Problem polega na tym, że pewnego dnia "nagle" telefon się wyłączył i od tamtego czasu się nie można go włączyć.
    Zupełnie nie reaguje na naduszenie przycisku power, a po podłączeniu ładowarki pali się czerwona dioda przy podczerwieni.
    Telefon nie reaguje na podłączenie do komputera, również przy przytrzymanych klawiszach C bądź 2 oraz 5.
    Telefon nie został zalany bądź upuszczony.

Proszę o radę co dalej mogę zrobić, jakie testy wykonać bądź jaką cześć telefonu wymienić.
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #3 9947504
    Gepetto
    Poziom 10  
    nutergsm napisał:
    Ile razy miga dioda?

Dioda nie miga, świeci się stale.
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #5 9947639
    Gepetto
    Poziom 10  
    gracjan55 napisał:
    Sprobuj podmienic baterie.

Problem w tym, że nie mam żadnej "pod ręką".

Dodam jeszcze, że przy mierzeniu miernikiem bateria ma napięcie takie jak podane na jej etykiecie (nie wiem czy to ma jakieś znaczenie).

EDIT:

Dziś podmieniłem na inną (w 100% sprawną) baterię i problem nadal występuje.

Telefon rozkręciłem na "części pierwsze" i nie widać żadnych oznak pęknięcia bądź spalenia. Po złożeniu problem nadal występuje. Czekam na wskazówki.

Prosiłbym o podpowiedź: ewentualnie jaki element telefonu wymienić?
  • #6 10087988
    PrzemQ24
    Poziom 25  
    Ocena: 44
    Czy kolega uporał się z problemem? Miałem podobny i pomogło wgranie nowego soft-u.
  • #7 10100742
    Gepetto
    Poziom 10  
    przemq24 napisał:
    Czy kolega uporał się z problemem? Miałem podobny i pomogło wgranie nowego soft-u.

Niestety w tym wypadku nie było to nawet możliwe.
    Problem rozwiązała wymiana płyty głównej.

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik zgłasza problem z telefonem Sony Ericsson K800i, który nagle przestał się włączać. Po naciśnięciu przycisku power telefon nie reaguje, a po podłączeniu ładowarki świeci się czerwona dioda. Użytkownik sprawdził baterię, która ma odpowiednie napięcie, oraz wymienił ją na inną, ale problem nadal występuje. Po rozkręceniu telefonu nie zauważono uszkodzeń. W odpowiedziach zasugerowano sprawdzenie migania diody, wymianę baterii oraz wgranie nowego oprogramowania. Ostatecznie, rozwiązaniem okazała się wymiana płyty głównej.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA