Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Ford Focus 2009r. - alarm Logic LC4 - wyje gdy otwieram klapę bagażnika

shadoweq123 20 Sep 2011 22:25 4787 7
    shadoweq123
    Level 2  
    Witam,

Mam Forda Focusa z 2009r. z założonym autoalarmem Logic LC4 - problem jest tej natury, że po zamknięciu auta z klucza alarm aktywuje się, jednak gdy otworzę z klucza wtedy bagażnik - wyje. Choć nie powinien, zgodnie z instrukcją.

Zna ktoś rozwiązanie tego problemu?

Pozdrawiam

Łukasz
    Pawel wawa
    VIP Meritorious for electroda.pl
    Ale coś pokręciłeś? Bagażnik Ci wyje, czy co? Napisz to sensownie.
    shadoweq123
    Level 2  
    Nie nie nie ; )
    Wyje alarm.
    Na kluczyku są 3 przyciski - otwórz, zarygluj, otwórz bagażnik.
    Gdy samochód jest zamknięty i chcę otworzyć tylko bagażnik, by coś wyjąć to przy odryglowaniu jedynie klapy bagażnika - zaczyna wyć alarm.
    Nie powinno tak być, zgodnie z instrukcją alarmu. Napisane tam jest, że po odryglowaniu bagażnika alarm dezaktywuje się i uruchamia ponownie po jego zamknięciu.
    Natomiast u mnie nie dezaktywuje się tylko wyje.
    Pawel wawa
    Bo szanowny instalator skopał robotę.
    shadoweq123
    Level 2  
    Sugestie? Dam radę sam? Alarm to Logic LC4.
    Samochód jest na gwarancji w ASO jeszcze przez dwa lata, ale pewnie wypną się na mnie, bo powiedzą, że na alarm był rok i trzeba było zgłosić wcześniej. To kwestia programowania czy przepięcia kabli?
    Teoretycznie można z tym żyć, tylko otwierać trzeba wpierw całe auto, a dopiero potem bagażnik, ale to tak jak by mieć aparat, a robić zdjęcia tylko w trybie zielonym.
  • Helpful post
    Pawel wawa
    Zanim zaczniesz sam kopać w aucie spróbować warto w ASO. Nawet jeśli wezmą jakąś małą opłatę.
    Anonymous
    Anonymous  
    shadoweq123
    Level 2  
    Dziękuję za pomoc. W ASO została wymieniona centralka i wszystko działa jak należy.