logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jaki bezworkowy odkurzacz przemysłowy do serwisu komputerów, pyłu i tynku do 500 zł?

UsnarR 22 Wrz 2011 08:14 5086 6
REKLAMA
  • #1 9951517
    UsnarR
    Poziom 10  
    Ocena: 1
    Witajcie.

Prowadzę serwis komputerowy i do tej pory wykorzystywałem do czyszczenia kompresor, ale czasami przydaje się też odkurzacz, ponieważ mój się już powolutku kończy chciałem kupić jakiś odkurzacz przemysłowy bezworkowy. Co byście polecili?
    Chciałbym żeby nie zajmował za dużo miejsca, żeby można go używać bezworkowo i żeby miał najlepiej metalowe rurki. Cena do 500zł. Dobrze by było żeby można nim było odkurzać pył typu gips, tynk itp.
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #3 9966888
    staś pytalski
    Poziom 41  
    Ocena: 1428
    mythbusters napisał:

Tak, tak, gratuluję, wciągnąć tym pył po szpachli lub gips... Filtry zapchane po jednym odkurzaniu.
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #5 19941518
    lospierwszy
    Poziom 10  
    Ocena: 6
    Jest rok 2022. Czy możemy odświeżyć temat?

Zależy mi na niedużym urządzeniu z sprytnymi końcówkami do odkurzania klawiatury, radiatorów i płytek elektronicznych - wnętrza komputera i podobnych urządzeń elektronicznych.
    Nie musi to być mocny odkurzacz.

Powinien mieć cechy:
    - dopinany wąż, żeby operować samą lekką końcówką nad elektroniką, a nie całym urządzeniem
    - regulacje siły ssania
    - różne końcówki:
    - do otwartej przestrzeni - np. na płycie głównej
    - do zakamarków - np. pomiędzy podzespołami
    - do szczelin - np. w radiatorze
    - ze szczoteczką do klawiatury
    - oświetlenie miejsca odkurzania i zakamarów - jakaś latareczka na kocu rury

Opcjonalnie:
    - przeźroczysty pojemnik na brudy

Życzeniowo: :)
    - niegłośny

Nie wiem, czy nie trafiłem w nisze. Najwyżej wrzucę ten post na jakieś chińskie forum patentów ;) Może za miesiąc już takie będą na Aliexpress.

Pozdrawiam wszystkich w słoneczny dzień.
    T.
  • #6 19941602
    staś pytalski
    Poziom 41  
    Ocena: 1428
    Z praktycznego punktu widzenia, lepiej sprawdza się kompresor. Ssawką nie wejdziesz wszędzie, a manewrując można coś uszkodzić. Pomijam fakt, że szczotką można zrobić małe przepięcia - pojęcie ESD itd jest obce większości producentom.
    Jak już ma być odkurzacz może warto rozejrzeć się za odkurzaczem do serwisowania kserokopiarek?
  • #7 19941616
    zaqb
    Poziom 13  
    Ocena: 13
    U mnie się sprawdza odkurzacz serwisowy 3M SV-497AB, dodatkowo pozwala odkurzać toner z drukarek. Do tego mały kompresor zrobiony z pompy wytwornicy tlenu ( cicha i może długo pracować ) ,oraz zestaw precyzyjnych końcówek zamówionych gdzieś na jakimś portalu aukcyjnym.

Podsumowanie tematu

✨ W dyskusji poruszono temat wyboru odkurzacza do serwisu komputerowego, z naciskiem na modele bezworkowe, które mogą efektywnie usuwać pył gipsowy i tynk. Użytkownicy polecają odkurzacze marki Profi, zwracając uwagę na ich jakość i dostępność tanich worków. Wskazano również na model 3M SV-497AB, który sprawdza się w odkurzaniu toneru z drukarek. Zauważono, że kompresor może być bardziej praktycznym rozwiązaniem, jednak odkurzacz z odpowiednimi końcówkami może być użyteczny do czyszczenia wnętrz komputerów. Użytkownicy podkreślają potrzebę posiadania odkurzacza z regulacją siły ssania oraz różnymi końcówkami do precyzyjnego czyszczenia.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA