Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Elektroda.pl
Proszę, dodaj wyjątek dla www.elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

Brak połączenia z internetem pomimo poprawnego połączenia komputera z routerem

27 Wrz 2011 15:38 56940 25
  • Poziom 11  
    Witam
    Mam problem.
    Otóż mam 2 komputery podłączone do routera.
    Na jednym internet śmiga aż miło na drugim nie działa w ogóle pomimo poprawnego połączenia z routerem.
    Wcześnie również działał bez zarzutu aż w momencie padł internet i już nie wrócił.
    Proszę o pomoc w rozwiązaniu mojego problemu
    Przy próbie połączenia ze stroną wyskakuje:
    Błąd 105
    "Strona internetowa jest niedostępna"
  • Poziom 39  
    Na komputerze który ma problem z netem wejdź w wiersz poleceń windowsa i wpisz ipconfig /all
  • Poziom 11  
    No wpisałem i po co mi Google Desktop?
  • Poziom 39  
    Wiersz poleceń, wywołasz go wpisując w menu start CMD lub wybierając z listy programów
  • Poziom 11  
    Rzeczywiście:)
    I co mam podać z tego?
  • Poziom 39  
    Wstaw screena z wyniku tego polecenia tu na forum
  • Poziom 39  
    Wychodzi na to ze dostajesz ustawienia wraz z dns'ami wiec net powinien działać, trochę masz za dużo kart tunelowych, jak je wywalić masz pokazane TU

    Na kompie ktory ma problem z netem masz jakiegoś firewalla czy tez antywirusa ?
    Zobacz na innej przeglądarce czy masz tak samo
  • Poziom 39  
    Masz wlaczony UAC, wpisujac CMD to nie dawaj samego entera tylko CTRL + SHIFT + ENTER, wyskoczy okienko i dajesz TAK
  • Poziom 11  
    Zrobiłem to i nadal to samo. Jest napisane że jest problem z DNS.
  • Poziom 11  
    wpisz w wierszu poleceń:

    Code:

    Code:
    ping 209.85.148.106


    i daj screena jak będziesz miał obydwa wyniki.

    pozdr.
  • Poziom 11  
    Przy google.pl pojawia się czarne pole a przy cyfrach wyskakuje ping 21 ms
  • Poziom 11  
    To samo co przy Google
  • Poziom 11  
    MOLOTOW_ napisał:
    Przy google.pl pojawia się czarne pole a przy cyfrach wyskakuje ping 21 ms

    jakie czarne pole ? pokaż jak to wygląda. Skoro "przy cyfrach" masz odpowiedź to znaczy że wylatujesz poza router i powinieneś mieć net. Zresztą spróbuj otworzyć na problematycznym kompie ten link: http://209.85.148.106/ i napisz co widzisz.

    pozdr.
    McX
  • Poziom 11  
    Po wpisaniu cyfr google wchodzi
  • Poziom 39  
    Wiec problem z dns'ami, choć masz je wpisane wiec są albo źle albo ręcznie wpisane, a router nie akceptuje ręcznie wpisanych dns'ow

    Wejdź w właściwości połączeń sieciowych, właściwości twojej sieciowki i tcp/ip 4 zobacz czy masz tam wpisane dns czy nie
  • Poziom 11  
    Preferowany i alternatywny są wpisane
  • Pomocny post
    Poziom 39  
    Wiec wywal je i daj na automatyczne
  • Poziom 11  
    zobacz jeszcze czy pingujesz do serwerów DNS TePsy z których korzystasz - wpisz:
    Code:
    ping 194.204.159.1
    

    ping 194.204.152.34


    Odpowiedz na pytanie Bródki: czy masz antywirusa albo firewalla na tym kompie.

    Jeszcze mi przyszło do głowy:
    Jeżeli z routerem łączysz się kablem, uruchom komputer w trybie awaryjnym z obsługą sieci i wtedy wpisz w wierszu poleceń
    Code:

    jeśli dostaniesz odpowiedź to będziemy szukać dalej...

    pozdrawiam
    McX
  • Poziom 11  
    Dałem automatycznie i jest to samo
  • Poziom 11  
    jak przełączyłeś na automatyczne to teraz pokaż wynik polecenia
    Code:
    ipconfig /all
  • Poziom 11  
    Teraz patrzę i net chodzi.
  • Pomocny post
    Poziom 11  
    no to problem chyba rozwiązany,

    pozdrawiam
  • Poziom 11  
    Dziękuje Wam koledzy za pomoc. Temat zamykam