logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

[Rozwiązano] Brak internetu na komputerze pomimo dobrego zasięgu

rawejn 02 Cze 2019 23:07 2343 11
REKLAMA
  • #1 17993325
    rawejn
    Poziom 5  
    Ocena: 2
    Witam. Mam problem z wifi który zrobił się nagle. Łącze się z routerem poprzez USB z taką antenka do wifi. Niby nie ma internetu, ale jakość połączenia jest dobra, wszystkie kreski sa. Dosłownie nic mi nie działa. Przy włączaniu przeglądarki jest napidsne, że ta witryna jest nieosiagalna. Próbowałem resetu komputera, routera, odpinania USB i nic. Dodam że na wszystkim innym czyli innym komputerze, telefonie laptopie wszystko dziala. Gdy uruchamiam diagnostykę ta nic mi nie pokazuje. Skanowalem też dysk poprzez polecenie w cmd bodajże to było: chkdsc /v /f C: i nic...
  • REKLAMA
  • #3 17993347
    rawejn
    Poziom 5  
    Nic z tego nie działa :/

Dodano po 43 [sekundy]:

A jak zobaczyć te ustwwienia?dodam że jestem na w10
  • REKLAMA
  • #4 17993350
    Konto nie istnieje
    Poziom 1  
  • REKLAMA
  • #5 17993369
    rawejn
    Poziom 5  
    O to chodzi? Dodatkowo 1 z 4 kart się załadowała po jakiś 20 minutach... A na Hamachi jestem dostępny i tylko tam od razu mnie łączy.
    Brak internetu na komputerze pomimo dobrego zasięgu
  • #6 17993382
    Konto nie istnieje
    Poziom 1  
  • #7 17993388
    rawejn
    Poziom 5  
    Brak internetu na komputerze pomimo dobrego zasięgu
    W drugim zdaniu chodzi o to, że przy starcie systemu odpala się Hamachi i jak gdyby nigdy nic się łączy z internetem. Jako jedyne spośród wszystkich innych aplikacji na komputerze.
  • REKLAMA
  • #8 17993400
    Konto nie istnieje
    Poziom 1  
  • #9 17993408
    rawejn
    Poziom 5  
    Mógłbyś prościej to wszystko wytłumaczyć? Jestem zupełnie zielony jeśli chodzi o te sprawy z internetem i szczerze nic nie rozumiem
  • Pomocny post
    #10 17993410
    Konto nie istnieje
    Poziom 1  
  • Pomocny post
    #11 17994187
    KOCUREK1970
    Specjalista Sieci, Internet
    Ocena: 5488
    rawejn napisał:
    dodam że jestem na w10

Jaka wersja jądra systemu?
    Majowa aktualizacja się zainstalowała?
    rawejn napisał:
    Łącze się z routerem poprzez USB z taką antenka do wifi.

Podłącz kartę wifi do innego komputera i tam sprawdź czy działa (być może to jej wina).
  • #12 17994603
    rawejn
    Poziom 5  
    dzieki bardzo za pomoc, juz wszystko dziala. wszedlem dzis i zaczelo dzialac. dzieki bardzo kocurek i tomeq za pomoc

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Użytkownik zgłosił problem z brakiem dostępu do internetu na komputerze pomimo dobrego sygnału Wi-Fi, który łączył się z routerem przez USB. Po próbach resetowania komputera, routera oraz diagnostyki, problem nadal występował, podczas gdy inne urządzenia działały poprawnie. Użytkownicy forum sugerowali różne rozwiązania, w tym reset ustawień sieciowych, sprawdzenie właściwości karty sieciowej, ustawienie DNS na 8.8.8.8 i 8.8.4.4, oraz odinstalowanie zapory i antywirusa. Ostatecznie, po kilku próbach, użytkownik poinformował, że problem został rozwiązany samoczynnie.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA