logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Samsung N150 - pasy na matrycy, obraz poprawny na zewnętrznym monitorze

jacusix 03 Paź 2011 17:49 2383 4
REKLAMA
  • #1 9989209
    jacusix
    Poziom 16  
    Ocena: 118
    Witam serdecznie.
    Mam problem z notebookiem Samsung N150. Na monitorze zewnętrznym jest wszystko w porządku. Na matrycy pokazują się pasy jak na załączonym obrazku. Nie mam możliwości podłączenia innej matrycy a przed jej zakupem chcę się Was doradzić, czy to na pewno jej wina. Taśma jest dobrze wpięta. Gdy ruszam taśmą nie pojawiają się nowe ani też nie znikają stare pasy. Gdy naciskam na elektronikę matrycy, też nic się nie dzieje. Mam wrażenie, że ten obraz, który pokazuje matryca to jedna pozioma linia rozciągnięta w pionie. Te dwa zielone pasy, są w miejscu logowania się do poszczególnych kont użytkownika a czarny pasek po prawej stronie to rozciągnięty przycisk "zamknij system". Gdy ruszam kursorem, niebieski pasek, który na zdjęciu znajduje się między dwoma grubymi zielonymi pasami, zmienia swoje położenie zgodnie z ruchem kursora.

Samsung N150 - pasy na matrycy, obraz poprawny na zewnętrznym monitorze
  • REKLAMA
  • #2 9989243
    nuda
    Poziom 18  
    Ocena: 30
    Problemem może być taśma od matrycy lub sama matryca niestety trudno może być to sprawdzić bez zamienników lecz też może być taka sytuacja że karta graficzna padła w laptopie.
  • REKLAMA
  • #3 9989259
    jacusix
    Poziom 16  
    Tak, jak wspominałem na monitorze zewnętrznym jest wszystko ok, więc grafika według mnie odpada. Gdyby winą byłą taśma, podczas ruszania taśmą zmieniały by się linie na matrycy. Przynajmniej tak mi się wydaje...
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #4 9989735
    mario_j
    Poziom 20  
    Ocena: 15
    Nie wykluczałbym grafiki, fakt, że działa na zewnętrznym monitorze wcale nie świadczy, że jest 100% sprawna.
  • #5 10518345
    jacusix
    Poziom 16  
    Faktycznie, wina leżała po stronie grafiki. Lapek na części. Pozdrawiam
REKLAMA