logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Samsung ML 1640 - jak usunąć pionowe białe pasy na wydrukach?

kusnierczak_pl 04 Paź 2011 13:31 2136 11
REKLAMA
  • #1 9991957
    kusnierczak_pl
    Poziom 9  
    Samsung ML 1640 - jak usunąć pionowe białe pasy na wydrukach?

Co może być przyczyną takich problemów jak na skanie?? Dodam że to raczej nie toner bo problem sprawdzałem na 2 tonerach i na obydwu pionowe pasy są dokładnie w tym samym miejscu.
  • REKLAMA
  • #2 9991997
    endriuf
    Spec od drukarek
    Ocena: 1529
    Sprawdź czy szybka lasera jest czysta.
    Pomogłem? Kup mi kawę.
  • #3 9992104
    kusnierczak_pl
    Poziom 9  
    Kurcze a mógłbyś mi jakoś łopatologicznie powiedzieć gdzie ten laser wogóle jest? Może jakies poglądowe foto? Byłbym naprawdę wdzięczny. Nie mam pojęcia gdzie on jest :cry:
  • REKLAMA
  • #4 9992471
    leeart

Poziom 35  
    Ocena: 433
    Laser jest na górze pod obudową, nad tonerem. Może być zabrudzona szybka lub uszkodzony jest laser, albo pasmo laser/formater. Przeczyścić możesz patyczkiem do demakijażu, należy znaleźć szczelinę i włożyć patyczek. Przeciągnij w prawo i w lewo i sprawdź czy jest poprawa.
    Konto firmowe:
    LEE-CAN SERWIS
    PLAC CZERWCA 1976R NR 2 LOK 06, Warszawa, 02-495 | Tel.: 502XXXXXX (Pokaż) | Strona WWW: serwisdrukarki.pl
  • REKLAMA
  • #5 9992831
    kusnierczak_pl
    Poziom 9  
    Ok. Znalazłem ten laser i przeczyściłem, jednak problem nie został rozwiązany. Ma ktoś jeszcze jakieś propozycje co się mogło stac i jak to naprawić :/
  • REKLAMA
  • #6 9992893
    copyman
    Specjalista - kserokopiarki
    Ocena: 833
    Brudna listwa zbieraka(spieki) na wałku nakładającym toner na bęben. Rozbierz kartridż , wyczyść tą metalową listwę i będzie dobrze.

C.
  • #7 9993098
    kusnierczak_pl
    Poziom 9  
    Kurcze to chyba raczej nie to bo próbowałem na dwóch różnych "kadridżach" i na obydwu jest tak samo, paski sa identyczne i w tych samych miejscach
  • #8 9993750
    endriuf
    Spec od drukarek
    Ocena: 1529
    A wałek gąbczasty pod tonerem nie jest uszkodzony?
    Pomogłem? Kup mi kawę.
  • #9 9994427
    kusnierczak_pl
    Poziom 9  
    Ciężko powiedziec ale tak jak pisałem wcześniej, próbowałem na 2 tonerach i problem jest identyczny
  • #10 9994811
    Spec_Druk
    Poziom 17  
    Ocena: 38
    Winny jest na 100% laser. Albo niedokładnie oczyściłeś albo jest uszkodzony...
  • #11 9995397
    kusnierczak_pl
    Poziom 9  
    Laser oczyściłem patyczkiem do uszu nawilzonym w spirytusie. Da się wymienić laser w takiej drukarce?? Jakie to sa mniej więcej koszta??
  • #12 9995424
    Spec_Druk
    Poziom 17  
    Ocena: 38
    Da się wymienić, ale w tym modelu będzie to nieopłacalne. Rozbierz jeszcze raz laser i przeczyść wszystko dokładnie bo to na 100% wina lasera.

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik zgłasza problem z pionowymi białymi pasami na wydrukach z drukarki Samsung ML 1640, które występują na dwóch różnych tonerach. W odpowiedziach zasugerowano sprawdzenie czystości szybki lasera oraz stanu wałka gąbczastego pod tonerem. Po oczyszczeniu lasera problem nie ustąpił, co prowadzi do podejrzeń o uszkodzenie lasera lub elementów związanych z jego działaniem. Użytkownik pyta o możliwość wymiany lasera oraz koszty związane z tą operacją, na co odpowiadający sugerują, że wymiana może być nieopłacalna, a dokładne czyszczenie lasera jest kluczowe.
Podsumowanie wygenerowane przez AI na podstawie treści dyskusji.
REKLAMA