logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

brama came z centralką zf 1, samoczynnie otwiera się i zamyka

jacknn 04 Paź 2011 20:44 6019 3
  • #1 9993421
    jacknn

Poziom 21  
    Ocena: 38
    Witam.
    Zamontowałem siłowniki do bramy came z centralką zf 1. Kilka tygodni wszystko działało ok, jednak ostatnio zwariowała. Bez ostrzeżenia samoczynnie zaczyna się otwierać i zamykać. Jak jej nie zatrzymam pilotem to może w ten sposób kilka godzin głupieć. Próbowałem wszystkiego co można sprawdzić i nie mam pojęcia co się dzieje. Ma ktoś jakieś pomysły?
    Konto firmowe:
    CENTRUM SERWISOWE
    ul. Wyszyńskiego 36A, Zielonka, 05-220 | Tel.: 600XXXXXX (Pokaż) | Strona WWW: www.centrumserwisowe.net.pl
  • #2 9994306
    machefi
    Specjalista AGD
    Ocena: 1481
    Spróbuj puścić ją na kilka godzin z wyjętą kartą radiową AF aby przekonać się czy to radio nie nadaje fałszywych sygnałów ruchu. Odkręcałeś płytę główną i sprawdzałeś czy od spodu nie zalęgły się jakieś robaczki? Przemyj płytę izopropanolem . http://www.bramymontaz.com.pl/pliki/CAME/ZF1v1-PL.pdf
  • #4 10499140
    jacknn

Poziom 21  
    Ocena: 38
    Problem był mocno złożony.
    1. Włączone automatyczne zamykania bramy
    2. Uszkodzony nadajnik czujnika podczerwieni.
    Brama automatycznie się zamykała, natomiast uszkodzony nadajnik promieniował kiedy chciał i brama odbierała to jako sygnał że jest przeszkoda i otwierała się automatycznie, następnie sygnał o automatycznym zamknięciu i uszkodzony nadajnik i tak w kółko.
    Po wymianie czujników podczerwieni wszystko wróciło do normy.
    Konto firmowe:
    CENTRUM SERWISOWE
    ul. Wyszyńskiego 36A, Zielonka, 05-220 | Tel.: 600XXXXXX (Pokaż) | Strona WWW: www.centrumserwisowe.net.pl
REKLAMA