logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

CAME ZF1N - brama dwuskrzydłowa otwiera się po drugim naciśnięciu pilota

oleksy772 17 Wrz 2020 21:55 1332 2
REKLAMA
  • #1 18928917
    oleksy772
    Poziom 9  
    Ocena: 1
    Witam, mam problem z działaniem bramy dwuskrzydłowej na centrali CAME ZF1N, otóż nie otwiera przy normalnym naciśnięciu pilota, dopiero drugie naciśnięcie i trzymanie przycisku powoduje otwarcie lub zamknięcie się skrzydeł. Wymieniłem centralkę na nową bo myślałem że z nią jest problem jednak nic to nie pomogło, wypiolem wszystkie dodatkowe urządzenia w celu wyeliminowania innych rzeczy i nic to nie dało. Na tą chwilę mam zworki na C1-2 i 1-2. Dodam że brama działała od kilku lat bez zarzutu, czy jest możliwość zlej pracy transformatora? Skrzydła chodzą lekko po odblowaniu siłowników. Z góry dzięki za podpowiedzi.
  • REKLAMA
  • #2 18930895
    kotbury
    specjalista -automatyka bramowa
    Ocena: 3584
    Centralkę wymieniłeś a radio? Jeśli to karta AF, może mieć uszkodzoną wtyczkę i niepewnie siedzieć, wtedy zachowuje się nieobliczalnie.
    Wypnij radio i uruchom bramę krótkim zetknięciem zacisków 7 i 2 - wtedy będzie wiadomo.
  • #3 18933955
    oleksy772
    Poziom 9  
    Ocena: 1
    Dzięki za pomoc, wina karty, coś ze stylami, jak ją trzymam docisnieta w jednym kierunku to wszystko działa. Samodzielnie nie chce kontaktować i żyje swoim życiem:) nie przyszło mi nawet do głowy że może być to karta af, no cóż mam płytę główną na zapas :) jeszcze raz wielkie dzięki! Pozdrawiam
REKLAMA